Träningsinspiration

Näst sista gången i min grupp. Det var idag det… Jag är uppriktigt lite olycklig över det, för jag trivs med mina söta vänner där. Ja, jag vet…..! Jag har tjatat om detta gång på gång, men det är ju för att det är så sant!

Idag hade vi ingen träning, ingen fara dock, för det kommer jag att ta igen resten av veckan. Idag hade vi ”bara” prat. Vi pratade om protein, som är något man ska äta. För mig låter protein som om det bara är kött. Vilket är bläää, för jag gillar inte kött. Jag tycker inte om smaken och konsistensen och jag hatar när det fastnar mellan tänderna. 

Men protein är ju SÅÅÅ mycket annat! Fisk, kyckling, skaldjur, keso, ägg, kvarg med mera, med mera. Lätt att glömma tycker jag. Proteiner är bra att äta, för kroppen kan inte ta åt sig överskottet man stoppar i sig. Det som blir över när kroppen är nöjd, åker ut igen. Inte som kolhydrater som kroppen gärna tar hand om och sparar till ”bättre” tider. Kolhydrater ska man äta, men i lagom mängd och inte den snabba varianten (vitt ris, vit pasta, socker, vitt mjöl osv).

Sedan kom min coacht Camillas man Lasse till gruppen. Han pratade om träning och varför han tyckte det var viktigt. Vi har två stora folksjukdomar nu för tiden, det är hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2. Dessa två sjukdomar kan vi förebygga med bra kost och med träning.

Med träning tränar vi hjärtat så det blir större och starkare. Blir det starkare, så krävs det mindre kraft för hjärtat att pumpa ut blod och hjärtat håller helt enkelt längre. Dessutom får vi mer röda blodkroppar om hjärtat är starkare, vilket leder till mer syre, vilket leder till att vi blir piggare.

Han pratade oxå om att en tredje folksjukdom är på väg. Nämligen framåtlutande skuldror. Ni vet, detta datoriserande och mobilkrafsande. Gissa vem som just nu sitter rak i ryggen och pressar ihop skuldrorna bakom ryggen. Borde man göra oftare…

Så tack Camilla och Lasse för de inspirerande pratstunderna! 🙂

Ja, så jag är supertaggad över att blir ännu friskare. Jag ska träna ordentligt för jag mår bra av det. I januari ska jag även äta bra, för då kommer jag må ännu bättre. Då är det dags att få huden att sitta lite närmare kroppen. 🙂

KRAM på er! <3

Bästa coachen ever, Camillacamilla-o-lasse-soini-1

Hennes man, Lassecamilla-o-lasse-soini-11

Märkta på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.