Tomatsoppa med tortellini
När jag kom hem idag, så ville jag göra något snabbt och gott. Ibland kan man inte (eller vill man inte) hålla på med maten länge. Speciellt inte efter jobbet, så idag gjorde jag snabbmat. Det kan innebära att man använder lite halvfabrikat för att göra något gott. Jag tycker inte man behöver göra allt från grunden. Livet ska vara enkelt oxå.
Så mitt middagstips för idag är en snabblagad och god soppa! 🙂 Mikael åt med stor aptit, så jag tror det var godkänt. 😉
Ha det fint!
Tomatsoppa med tortellini
4 portioner
Ingredienser
250 g färsk tortellini (jag tog med basilika)
5 dl grönsaksbuljong
100 g philadelphiaost
5 dl Kelda tomatsoppa
1/2 dl strimlad purjolök
1 röd paprika
Salt o peppar
Gör så här
Koka upp grönsaksbuljongen (1 tärning + 5 dl vatten).
Koka tortellinin i buljongen enligt förpackningens anvisningar.
Under tiden så vispar du ut philadelphiaosten i en del av tomatsoppan.
Häll sedan ner röran, resten av tomatsoppan, purjolök och paprika.
Låt koka upp utan att tortellinin går sönder.
Klart!
Man kan gärna servera lite grönsaker och kanske även ett gott bröd.
Ett enkelt och gott vardagsrecept 🙂
- Frukost, grattis och rensning
- Träna med en vän