Tillbaka

Jag är som sagt tillbaka igen på bloggen. Jag behövde ta en paus, för december var inte en bra månad för mig. Jag upplevde mycket roligt med många upplevelser som jag inte för min själ vill vara utan, men det blev också en månad full av stress. 

Det började redan i november. Jag kände hur jag inte hann med hemma som jag vill. Jag hann inte med jobbet på ett tillfredsställande sätt. Jag hann inte prata med mina barn på det sätt jag vill, inte heller mitt barnbarn.

Varje gång mobilen ringde blev jag stressad över vad samtalet skulle innebära. Varje gång jag satte mig i soffan för att vila kunde jag bara tänka på allt jag borde göra.

Detta i samband med att jobbet krävde mer av mig än jag kunde ge för tillfället, gjorde att jag stressade under taket dagarna innan jul. När jag kom till kontoret och såg en lapp som låg där (inget konstigt med lappen alls) men bara att den låg där fick mig att gråta av stress.

Jag kunde sitta vid matbordet och oväntat börja gråta. Helt utan anledning.

Anledningen till detta är många små saker som tillsammans blev en för stor börda för mig att bära. Jag berättade för några om detta, men inte så många. Jag visste att det jag behövde var att prioritera bort och prioritera om.

Bloggen åkte först, för det vill jag bara göra för att det är kul. Inte för att jag måste. Det är en hobby för mig, inte ett jobb och därför satte jag den på paus.

Jag prioriterade om julklappar, julmat och annat och fokuserade på vad som var det absolut viktigaste. Att grava egen lax och lägga in egen sill är en sådan sak som inte är det absolut viktigaste. Så det köpte jag färdigt. Flera sådana lösningar gjorde jag.

I takt med dessa lösningar, olika prioriteringar och mycket vila så har jag nu kommit ikapp. Jag känner ett lugn och en ro i kroppen som jag inte känt på länge. Jag kommer lägga tillbaka fokus på mig igen och på mitt välmående. 

Så, eftersom jag inte känner stress länge så öppnar jag upp min blogg igen och jag hoppas att ni vill läsa i fortsättningen. 🙂

Kram <3

En del av att komma i frid igen, är promenader. Här är två bilder från promenaden på lunchen idag. 🙂

2 thoughts on “Tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.