Tacksam

Jag har jobbat sedan 1999 på mitt jobb. Genom åren har man så klart lärt känna massa människor, vissa bättre än andra. En av dem som jag känt väldigt länge kommer snart att bli pensionär.

Denna kvinna, liten och go, har alltid mött mig med ett leende och en stor kram. Hon har sagt så snälla saker och har alltid haft hjärtat på rätt ställe. Men det har inte inneburit att hon inte har kunnat säga ifrån om det har behövts, det har hon. Liten, fantastisk, underbar och bestämd.

Det är med sorg i hjärtat som jag vet om att hon ska sluta. Jag tycker det är SÅÅÅÅ tråkigt, även om jag såklart samtidigt är väldigt glad för hennes skull. Vilket jag oxå berättade för henne när hon ringde mig idag.

När vi pratade så sa hon ord som jag blev otroligt rörd att höra. Jag sög åt mig varenda stavelse av det hon sa och jag är otroligt tacksam för det hon berättade. Hon sa många fina saker, och jag tänker behålla dem för mig själv, men en sak hon sa var att hon ville att jag skulle fortsätta vara precis som jag är.

Ni vet, jag är en glad människa. Sprallig och glad och tacksam för livet. Jag har oxå ett jäkla humör, på gott och ont, men min grundperson är glad. Ibland glömmer man det, man kör bara på liksom. Därför blev jag så tacksam och rörd när jag blev påmind om detta idag. För det fick verkligen min dag att lysa upp och påminna mig att jag varje morgon ska tänka på de orden jag hörde idag, och välja att ta fram mitt glada jag.

För idag vill jag säga två saker:

  1. Om ni har en dålig dag (och inte har en tydlig förklaring till varför, tex att bilen pajade, en bråkig sambo eller liknande) så bör ni tänka positiva tankar. För man KAN välja vilket humör man ska vara på och det går oftast att hålla bara man påminner sig om det.
  2. Ge människor runt om er positivitet. Tycker ni om dem, säg det. Tycker ni någon gjort något bra, säg det. Tycker ni någon är underbar, säg det. Tycker ni någon är fin, säg det.
    Beröm varandra och säg vad ni tycker inne i hjärtat. För det kan lyfta andra människor till månen, bildligt talat.

Efterträdaren till min lilla härliga blivande pensionär är oxå en bra människa, men en man i närmare min ålder. Tror inte jag kommer flyga om halsen på honom varje gång han kommer in på mitt kontor, eller säga HEEEEEEEEJ med ett leende från öra till öra, varje gång han ringer. Skulle liksom bli en awkward stämning då. 😉 Men det är tidens gång, och man bemöter folk olika.

Jag skulle kunna skriva en roman om hur glad och tacksam jag är för det denna kvinna sa, men jag ska inte göra det. Inte här och nu. Men jag ska suga på karamellen länge……..

Jag är oxå tacksam att Facebook och Instagram finns, för det innebär att jag inte behöver släppa henne helt. Träffas vi inte så mycket IRL så lär vi träffas ute i cyberspace.

Tack för denna tiden, du fina människa. Vi höres! KRAM <3 

Och alla ni andra, ha det bra ni med. 🙂

Jag är oxå tacksam för att jag har en gran i år.
Och nej, den är inte täckt med spindelnät trots att bilden vill oss alla tro att så är fallet…….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.