Synundersökning och Korvgubben

Idag var det då dags för synundersökning för mina nya glasögon. Jag slutade lite tidigare för att hinna och gick till Specsavers när jag kom till stan. Där tog de först några bilder för att se att mina ögon såg bra ut, och de kollade någon slags tryck.

Jag gjorde sedan synundersökningen och det gick ju bra. Eller rättare sagt som förväntat. Jag hade fått sämre syn på långt håll, precis som förväntat. Jag behövde oxå progressiva så att jag kan både läsa på telefonen och kunna titta upp för att kolla på tv. Även det som förväntat. Hon sa dock att jag kommer fortfarande att känna att om jag ska läsa länge, så kommer jag vilja ta av mig glasögonen. Det för att jag kommer bli väldigt trött i ögonen. Men det är helt ok.

Det jag dock INTE hade väntat mig, det var att jag även behöver ett par terminalglasögon, som jag kan ha på jobbet. Mina progressiva kommer inte att täcka upp för att läsa på dataskärmen. Det kändes ju lite besvärligt… Speciellt eftersom jag får terminalglasögon från jobbet, men det är hos en annan optiker. Så nu måste jag ju gå en gång till och kolla synen. På ett annat ställe… Suck.

Jag har i alla fall köpt ett par solglasögon och ett par vanliga (progressiva) som jag ska hämta den 21:a. Det blir kul. 🙂

När jag var klart där så ringde Mikael och bad mig ta en buss till Storheden, vilket jag gjorde. Hann precis med bussen. Han sa att jag skulle sms:a när jag var på Notviken så skulle han fara från flickvännen. Jag gjorde så och när jag kom fram så stod jag en stund och väntade utanför Korvgubben. Ingen Mikael…

Jag ringde och frågade var han var. Jag är i båten, svarade han… Han påstod att han inte hade fått mitt sms, vilket jag är osäker på om det verkligen är sant. Det står i min telefon att det är levererat i alla fall, och han såg lite filurig ut när han sa att han aldrig fått det.

Vi åt i alla fall där och Mikael var så himla hungrig så han åt även upp lite från besticket. Inte medvetet kanske, men han såg lite snopen ut när han tittade på platsgaffeln och det bara var 3 taggar kvar, istället för 4. 😉

Nu är vi hemma. Jag sitter vid elden och myser och värmer upp mig innan Farmen. 🙂

Imorgon torsdag. Arbetsveckan närmar sig sitt slut och det är bra, för jag längtar galet mycket till på lördag! Inte mello, utan för att jag ska få träffa en go’bit. Mer om det kommer senare.

Ha en fin lill-lördag mina vänner. 😀

Specsavers

Mikael är tacksam för maten

Korvgubben på Storheden (vid Topstore)

Märkta på:

2 thoughts on “Synundersökning och Korvgubben

  1. Marleen

    Ja dessa glasögon har också varit och tagit ny syntest..inte bra jag har slarvat med glasögonen…men nu finns det så fina så det blev nog bra tror jag.
    Han ser väldigt nöjd ut..?mätta män är bra…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.