Strulig morgon, socialtjänsten, vattenhöjd och frysbox

Vilken morgon. Den började så fint. Jag smådonade lite på kontoret, hämtade te, pratade shoppingäventyr med Siv och gick i lugn lunk tillbaka till kontoret. Det skulle jag inte ha gjort. Hann bara in där så kom en telefonist och sa att en folktandvård hade fel talsvar, nästa telefonist kom och sa att en hälsocentral var kopplad till fel nummer, en HR-assistent ringde och sa att hon direkt behövde lösen för två undersköterskor, och jag fick info från våra externa telefonister om två större problem. OH MY GOD säger jag bara. Det blev full fart.

Sen var jag på en information som socialtjänsten hade för vårdpersonal. Det handlade om vad deras jobb går ut på när de får in en anmälan om barn som far illa, misshandel i hemmet, missbruksproblem osv. Mycket intressant. Men när en av kvinnorna sa att det är väldigt vanligt att små barn berättar på exempelvis fritids, att deras föräldrar slår dem (och det faktiskt ÄR så), så hade jag svårt att hålla tårarna borta. Det är så hemskt att så många små barn far illa i världen, även här i Luleå… 🙁

Nåja, sen när jag slutade jobbet, så kom Mikael och hämtade mig. Vi for och handlade och sen iväg till båten. Där visade det sig att tamparna till båten var superspända eftersom vattnet var 70 cm högt. Jag fick dra ner stegen för att ta mig både upp och ner. Besvärligt. I och med att det spöregnade och blåste typ storm, så var det inte heller så kul att stå ute och fixa till det där.

Vi var oxå och hämtade vår nya frysbox. Ni vet, vi fick ju dille på att plocka bär här om veckan. Jättekul, och så billigt! Det var i alla fall billigt tills vi insåg att vi behövde en till frys, annars ryms inte det vi vill frysa ner. Så vi köpte en söt liten frys på 100 liter. Passar perfekt för oss. 🙂

Och med detta sagt tänker jag bara säga att jag faktiskt ska slänga mig i soffan och glo på dumburken. (Det är alltså tv:n för de som inte vet).

Sköt om er!

Information från socialtjänsten

Mikael står på båten och ska hoppa ner. (Själv drog jag ut stegen…)

Vår pärla, Eleonor <3

Himlen var HELT fantastisk när vi åkte hem. Svårt att fånga det på bild bara. 😉

Vår söta lilla frysbox

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.