Söndag + Recept – Kladdig hallon och blåbärskaka

Idag var ännu en dag när jag vaknade och jag var ensam i huset. Det låter kanske patetiskt och trist, men jag klagar inte. Mikael gillar att vakna tidigt, stiga upp tidigt och äta frukost tidigt. Själv så sover jag gärna längre, gillar att dra mig i sängen en stund och äter helst inte frukost förrän jag varit vaken någon timme. Så jag njuter verkligen när jag får vara för mig själv. 😉

Idag har jag packat saker som vi ska ha i båten. Kläder, böcker, köksattiraljer och en del annat. Sen har jag oxå packat resväskan inför resan jag ska göra imorgon. Jag ska till Västerås måndag – onsdag.

Jag har gjort ingefärsshot (recept finns här) och när jag gjorde det så pajade jag min matberedare. Jag gråter nästan när den gick sönder. Jag fick den julen 1990 av min mamma och styvpappa och den har varit som en klocka sedan dess… Men nu pajade en del av den. Jag kan använda den fortfarande, men inte till alla redskap.

Eftersom jag ska åka bort, så brukar Mikael vilja att jag gör något gott till honom. Denna gången så gjorde jag en kladdkaka som jag hittade recept på hos Vickan på Matplatsen. Kolla gärna in hennes sida, hon har alltid massa goda saker hon tipsar om. Både mat och annat.

Jag smakade en liten bit av kakan när den blev klar, och jag rekommenderar den varmt. Jag tycker den var mycket god! Så receptet kommer längst ner i inlägget.

I övrigt så har jag mest städat och fixat och donat här hemma idag. En trivsam och bra dag har det varit, men jag ser verkligen fram emot imorgon då jag får svamla på med Helena en hel dag. 🙂

Ha det bra nu alla! 😀

Packat till båten.

Packat till resan.

Trasig del till matberedaren (sorg i hjärtat hos mig).

Kladdig hallon- och blåbärskaka


KLADDIG HALLON- OCH BLÅBÄRSKAKA

Ingredienser

2  ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta hallon och blåbär
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten.
Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten).
Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.

Grädda i ca 25 min, 200 C (det tar sin tid med frysta bär). Obs den ska vara kladdig!

Låt stå och kallna i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.