Sjösättning, CE-kort

Alla ni som följer mina sociala medier har ju redan förstått att det äntligen blev sjösättning för oss i fredags. Anledningen till att det drog ut på tiden var att våra propellrar behövde nya bussningar (vad nu det är) och företaget som tagit på sig att fixa det, klarade inte av det. Tyvärr fick vi veta det alldeles försent och hann därför inte fixa propellrarna med ett nytt företag. 

Nåja, Mikael skickade iväg dem till Stockholm efter det misslyckades med det första företaget och det andra fixade dem galant. Vi lyckades få dem i fredags och i fredags blev det sjösättning.

Vi åkte till båtgaraget och Mikael monterade propellrarna och sen drog vi ner båten till sjösättningsrampen. Vi hann precis klart innan Ingemar kom och puttade ner gumman i sjön. Mikael fick köra sin älskade kära Eleonor till Ettans båthamn och ställa henne på sin plats. 

Vi har bott i båten hela helgen och fixat och donat. Det är alltid bra att bo lite i båten innan man åker iväg, för att se att allt fungerar och att man har med alla saker. Det visade sig att varmvattenberedaren inte fungerade vid ström tyvärr, så en nyinvestering av det måste ske. Men annars så funkade allt som det skulle. 🙂 Båtsäsongen kan börja!

Idag är det oxå en annan stor dag. Min dotter har nämligen klarat CE-kortet. Det vill säga släp till lastbil. Så min lilla tösabit får nu köra både lastbil och ha släp på det. Känns helt sjuk. Jag har alltid varit så imponerad över min pappa som kört så stora och häftiga lastbilar. Jag minns hur otroligt glad och stolt jag var när jag fick åka med pappa. Och nu har mitt BARN kunskap och laglig rätt att köra ett sådant ekipage. Helt galet.

Men kul. 😀 Jag är så otroligt glad för hennes skull och otroligt stolt. Hon fixade denna utbildning på ett mycket bra sätt och ja, jag kan inte annat än säga GRATTIS FIAN till de nya bokstäverna på kortet. <3

Och med det sagt är det dags för mig att slita mig från datorn och göra lite nytta här hemma.

Ha det gott!

Eleonor utanför båtgaraget för första gången sedan i höstas.

De två propellrarna som gjorde sjösättningen fördröjd.

Eleonor påväg ner till sjösättning.

Snygg båt. Om man får säga det själv… 😉

Två av våra fordon.

Iväg i vattnet för första gången denna säsong.

Framme på sin plats 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.