Sista helgen

Så var den sista helgen i båten över. Det är helt otroligt vad fort det har gått den här gången. Känns som om säsongen var mycket kortare än vanligt (trots att den inte var det). Jag har inte ens hunnit bli less, och jag som brukar vara det drygt en månad innan det är dags att för upptagning.

Men jag tycker det har varit mysiga helger och det har varit så trivsamt i båten. Tyvärr har det varit väldigt blåsigt i stort sett alla helger sedan semestern så vi har inte gjort mycket annat än vara inblåsta på Junkön. Men det har ju ändå varit trevlig.

Den här helgen var vi med Kalle och Anneli på fredagen. De hade kommit dit när vi kom fram och då var vädret helt fantastiskt. Vi satt ute på baksidan och drack kaffe i solen. Så himla varmt och skönt mot väggen där man satt i lä. Underbart. Sen satt vi i deras båt fram tills det blev dags för middag, vilken vi intog i relaxen vid bastun. Riktigt trevlig kväll.

På lördagen så for Kalle och Anneli hem så vi roade oss själva. Vi tog en lång promenad runt ön, pratade med fiskarna och de övriga öborna. Sen åt vi lunch och eldade upp bastun. Det blev rätt ruggigt väder på eftermiddagen, så då var det skönt att mysa inne i värmen i båten. 

Idag for vi hemåt relativt tidigt och sen har dagen mest bestått av att tömma båten på grejor. Herrejessus vad det ryms mycket saker i en båt. Och då lämnar vi ändå kvar väldigt mycket, eftersom vi har båten i värme. 

Så, nu var säsongen slut. Fast den ska ju inte upp ur vattnet förrän nästa helg, så vi hinner åka till henne lite grann under veckan ändå. 🙂

Underbart på baksidan av fiskebodarna <3

I väntan på middag

Anneli kommer oxå 🙂

Infarten till Junkön är nästan mystisk i mörkret och när de ”ryker” ur vattnet. 

På väg tillbaka till hamnen efter en promenad

Kollar till andra bryggan

Åt lite gott efter bastun

På väg hem

Hej då Junkön

Septitöming

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.