Nudelwok
Hej hej! Lite sent jag tittar in idag, men jag har donat på här hemma för fullt. 🙂 Jag har haft en jättebra dag. Hade utbildning för några idag och trots att jag INTE såg fram emot det så gick det bra. Hade jättefina elever. 🙂
Igår så lovade jag att på bloggen, bjuda på en marinad som jag brukar använda i wok. Jag använder alltid den blandningen och jag gillar den verkligen. Tycker smaken är helt perfekt! Vad jag har i själva woken är väldigt olika. Man tager vad man haver helt enkelt.
Här kommer receptet på hur jag gjorde den här gången. 🙂
Nudelwok
4 portioner
Ingredienser
3 små benfria kotletter
Nudlar för 4 personer. (Shirataki nudlar är ett bra alternativ för att slippa kolhydrater, men här hade jag äggnudlar)
1 stor gul lök
3 vårlökar
1 stor röd paprika
2 1/2 dl böngroddar (finns på burk)
2 ägg (lättvispade
Marinaden
1 msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1/2 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
Saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter, alternativt chiliflakes efter smak.
1 tsk med socker
Gör woken så här
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
- Strimla köttet och löken.
- Rör ihop marinaden.
- Hacka salladslök och paprika.
- Fräs kött och lök i en stekpanna (eller wokpanna) tills de fått färg.
- Rör ner nudlar, salladslök, paprika och groddar och stek lite till.
- Blanda i marinaden och stek ytterligare lite till.
- Blanda sist ner två lättvispade ägg och rör tills äggen liksom ”stannat upp”.
Klart!
- Regionhuset
- Middag på fel restaurang