Minstingen 23 år

Hej.

Det har nu varit ett tag sedan jag skrev här. Det har lite olika förklaringar, men ingen av dessa ska jag berätta om idag.

Istället ska jag berätta om denna dagen för 23 år sedan. Då var jag en arbetslös, höggravid mamma till en tjej på 3 år. Jag och min dåvarande sambo bodde på Marieberg i Gammelstad i en rätt fin lägenhet. Under denna period var alla mina närmsta vänner lediga dagtid och vi hade våra så kallade tisdagsträffar. Varje tisdag träffades vi och fikade och umgicks. Jättetrevligt. 🙂

Just denna tisdag så träffades vi hemma hos mig. Jag hade gått två dagar över tiden och vi väntade spänt på den lilla bebisens ankomst. Inte allra minst vår dotter Sofia, som verkligen längtade efter sitt lillasyskon.

Under den här träffen på dagen med mina vänner så började jag få värkar men lyckades hålla dem för mig själv. Jag förvarnade min sambo om det som var på gång, men till de andra sa vi inget. När de for så for vi och handlade, jag ville vara säker på att det fanns mat hemma. Lite smått jobbigt att handla med värkar, men allt går om man vill.

När vi kom hem och hämtat vår dotter från dagis så ringde vi min mamma och bad dem komma och ta hem Sofia till dem för vi behövde ringa BB. Mamma ringde sin man och hon hann knappt lägga på luren innan han tutade utanför hennes jobb. (Han och Sofia var nog de som var mest taggade inför det som komma skulle).

Sofia for med mina föräldrar till dem och vi for till förlossningen. Väl där hade jag tre rätt jobbiga timmar (dock bara tre) innan min kära son kom till jorden kl. 19.44. 4630 gram och 50 cm lång. Det första barnmorskan sa när hon såg honom var att han var då en gullig lite sumobrottare. 🙂

Vi ringde till Sofia och berättade att hon fått en lillebror och hon var såååå otroligt lycklig. Trots att klockan hann bli ganska mycket så skulle hon prompt sitta och vänta tills henne pappa kom för hon ville höra ALLT om sin nya bror. 🙂

Ja, så gick det till när min son föddes. Han var en mycket lugn och snäll bebis och jag kan inte säga annat om honom idag. Lugn, osocial, klok och stillsam. Det är min Mathias det.

Så stort GRATTIS på din födelsedag idag, Mathias. Och tack för att jag fick besöka dig och att du faktiskt hade städat. 😉

Kram till er alla andra. VI hörs snart igen. 🙂

Min bebis

Jag bjöd honom på en favvorätt, sushi.

Märkta på:,,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.