Mello final med lite snittar

I lördags var det mello-final. Jag vet inte om någon kan ha missat det, knappast troligt. Inte ens om man avskyr det så kan man ha missat att det var. Jag älskar det ju. Jag älskar det här hela spektaklet runt mello.

Det är fascinerande hur många som ifrågasätter hur jag kan se det för det är ju sådan skitmusik. Och ja, inte gillar jag väl all musik. Inte ens i finalen. Men jag gillar allt runt omkring det. Jag gillar att vi klär upp oss, äter goda saker och dricker bubbel. Det är som att man går på date med sin sambo, och det gillar jag. <3 Man måste ha lite mer glamor och mys i vardagslivet oxå.

Sen så är jag dessutom ett Wahlgren/Ingrosso-fan. Så jag kan ju inte annat än säga att jag tyckte att rätt låt vann. Jag tycker han är duktig och jag tycker att han hade ett proffsigt uppträdande. Men visst, det fanns andra värdiga låtar oxå. Egentligen är det helt oväsentligt vem som vann, det går aldrig att få alla nöjda. Men tävlingen var kul att följa ändå.

Till kvällen hade jag inte gjort så mycket speciellt egentligen, men lite goda saker ändå. Jag hade lite brie och salami, pommes pinnes, blandade chips-snacks, salta kex och färskost. Och så lite andra godsaker. Jag tänkte skriva upp recept på det jag gjorde, här nedan. Jag gillade dem allihop, men tunnbrödrullarna var nog favoriten. Så jag hoppas någon av er hittar något som kan vara gott. 🙂

Nummer 1:

Krustader med brie och marmelad

Tag små krustader
Sätt en liten bit av brie i dem
Grädda i 175 grader, ca 10-13 minuter
Låt de svalna
Klicka lite marmelad, alternativt sylt, i varje krustad.

Mycket gott. Jag tror hjortronsylt hade varit SÅÅ gott, men det hade jag tvyärr inte. Vi hade fikonmarmelad, vilket var riktigt gott, och även en marmelad med fyra olika bär.

Nummer 2:

Tunnbrödssnittar med rökt skinka och parmesan

30 stycken

3 rektangulära mjuka tunnbröd (tag gärna sviktat så de inte spricker när man rullar dem)

1 burk creme fraiche
1,5 dl riven parmesan
150 gr rökt skinka, smått skuren
1-2 tsk sambal oelek

Blanda allt (utom bröden givetvis) till en röra.
Bred ut på tunnbröden.
Rulla ihop, långsida mot långsida.
Dela varje rulle i ca 10 bitar
Grädda på bakplåtspapper ca 10 minuter i 225 grader.

Går bra att förbereda. När du rullat dem kan du förvara i plastfolie i kylen. Dessa är goda att äta både varma och kalla. Och jag personligen tyckte de var galet goda.

Nummer 3:

Gubbröra på kavring

12 snittar

3 skivor kavring

2 ägg, hårdkokta
1 liten burk ansjovis
0,5 röd lök
0.5 msk majonnäs
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
Peppar (ev salt)

Små salladsblad

Koka äggen och hacka dem i små bitar.
Häll av spadet på ansjovisen och skär den i små bitar.
Skala och hacka löken.
Blanda ägg, ansjovis, lök, majonnäs, dill och gräslök. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
Skär bort kanterna på kavringen och dela bröden i fyra bitar.
Lägg på ett salladsblad och röra ovan på salladen.
Garnera gärna med dill.

Detta gillar jag för om man inte vill äta bröden, så kan man bara strunta i det och bara ta sallad och röra. Äta lite ”lchf-vänligt” så att säga. 🙂
Nu hade jag ganska stora bröd kavring, så därför delade jag bröden i fyra bitar, men det går ju oxå göra trianglar av dem.
Det blev ganska mycket röra, så jag hade kunnat göra fler än de tolv jag gjorde.

Jag gillade alla dessa saker, men får jag bara välja en så blir det som sagt tunnbrödsrullarna.

Jag tog inte heller några bra bilder på dessa. Jag hade inte tid. Full fokus på att få klart allt och sitta bänkad kl. 20.00. 😉 Men en liten ”slarvbild” kan ni få se i alla fall. 🙂

Ha det nu bra alla…!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.