Kvinnligt, manligt, att niga

Jag gillar det här med kvinnors rätt. Att kvinnor ska ha lika stor rätt som män i samhälle och arbetsliv. Det är en självklarhet för mig att man visar respekt åt människor, oavsett kön.

Däremot kan det störa mig på något så enormt, när jag inte får vara ”kvinnlig” utan att vissa feminist-tanter blir rabiata över att jag nedvärderar mig och beter mig som 40-talets kvinnor.

Jag älskar när Mikael öppnar dörrar åt mig, när han håller upp min jacka, när han hugger min ved, när han meckar med mina fordon. Precis på samma sätt som jag älskar när jag får pyssla i köket, göra god mat till min ”man”, städa hemmet, tvätta alla kläder…

Ja, nu lever vi ganska jämställt ändå, och vi hjälps åt väldigt mycket, men ni fattar. Jag gillar att vara lite så där gammaldags kvinnlig och vill ha en man som gör manliga saker åt mig. Och eftersom det är ett val JAG gör, så blir jag vansinnig när folk säger att jag nedvärderar mig som kvinna. Svammel.

Men, det jag skulle säga var att jag ibland inte gillar när jag blir så där lite väl kvinnlig och faktiskt fjantig. En av de sakerna är att jag niger när jag verkligen vill tacka någon…

Det kan vara när jag varit i en utsatt situation, eller när jag blir extremt glad. Jag tycker det är lika jäkla pinsamt varje gång, för jag gör det ju helt utan att jag inser det förrän det är för sent…

Tex idag när jag varit på hälsocentralen och ska tacka sköterskan och så NIGER jag åt henne. Alltså, vem niger nu för tiden? Jo, Jenny gör det. Det är genant för mig och för dem jag gör det mot, för man märker att de inte vet hur de ska reagera.

Det stör mig nog ändå mest för det känns som om jag nedvärderar mig som människa. Som att jag visar att jag är mindre värd än den jag niger mot. Jag vet inte om andra uppfattar det så, men jag får den känslan själv i alla fall.

Men, så har jag ju oxå lärt mig att det inte finns något negativt som inte har något positivt i sig. Så jag har funderat på hur jag ska vända detta till något som är bra. Och nu har jag kommit på det…

Jag är full förberedd om jag möter någon av mina idoler från Konungahuset (dvs hela Kungliga familjen) och på något sätt får hälsa på dem. Då kommer jag att niga, och då kommer jag verkligen att känna att det är helt rätt tillfälle att göra det. Och jag kommer vara expert på det. 😉

Så ha det bra alla raringar. Lev som den kvinna du vill, den man du vill och nig om du känner att du vill öva inför möte med Kungen. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.