Kratta, cykla, grilla + Recept – Fransk potatissallad

Alltså… Mikael är i båtbranschen. Inte jobbmässigt, men ack så mycket själsmässigt. Hela vintern har han varit i båten i stort sett varenda dag. Alltså… Hela vintern, var enda dag. Det är HELT sjukt… Jag fattar inte att han ids… Jag trivs i båten, men det är när den är i sjön. Inte i ett garage som består av plåt och där det inte går att surfa på mobilen…

Hur som helst, detta har lett till att hans hushållssysslor här hemma har blivit lidande. Som exempelvis att kratta gården. Jag gillar inte sådant och han har alltid gjort det. Men detta år har JAG fått göra det. Inte kul, jag har inte gillat det speciellt mycket. Men däremot så kan jag säga att jag kände mig otroligt nöjd idag när jag hade krattat klart hela gården. Alldeles själv. Bra jobbat av mig. 🙂

När jag var klar med det tog jag årets första cykeltur. Det var så kul. Jag älskar verkligen att cykla. Verkligen! Så jag kände mig så lycklig när jag cyklade och det var verkligen den första gången jag kände riktiga sommarkänslor detta år.

Ikväll har vi oxå grillat för första gången detta år. Jag är inte mycket för grillat kött, men jag brukar ge mig vika emellanåt, för Mikael älskar verkligen det. Så vi grillade kotletter och det var helt ok. Till detta hade vi sallad och en färdig pepparsås (Erik Lallerstedts sås – mycket god). Förutom det så gjorde jag fransk potatissallad. Det tycker jag är supergott. Mycket godare än en sådan där färdig kladdig vit sak som man köper på burk.

Så idag tänkte jag bjuda på receptet på den potatissalladen som jag gör den. Ni hittar den längst ner i här!

Själv ska jag ta och se film med Mikael nu. Vi har sett hockeyn ikväll, där Sverige vann. Målvakten Anders Nilsson glänste verkligen och höll nollan. Och tänkt… Jag har sovit nära honom. Typ 5 meter ifrån… Det är helt otroligt. Det som gör mig mest frustrerad är att jag inte fattade att han var en kändis! Satan oxå… Om ni funderar över det här med sömnen, så sov vi på Kluntarna samtidigt. I varsin båt och bara en annan båt emellan. Han har nämligen oxå båt här i Luleå. 😀

Nä men nu ska jag sluta babbla här. Men ha det gott så hörs vi!

Krattade flera säckar

Belönade mig med en energidryck som var supergod.

Anders Nilsson – målis och båtägare (ursäkta den dåliga bilden)

Vår goda middag

Och här nedan får ni receptet på potatissalladen!


FRANSK POTATISSALLAD
4 portioner

Ingredienser

800 gram potatis
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad dill och persilja
1 1/2 msk kapris

Sås

1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten

Gör så här
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Skala, hacka eller skiva löken.
Blanda alla ingredienserna till såsen.
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen.
Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
Denna sallad passar till ALLT. Kött, fisk, kyckling… You name it… 🙂 Rekommenderas varmt. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.