Jenjo-fokus

Jag tog en mer eller mindre ofrivillig paus från min blogg ett tag. Det berodde på lite olika orsaker; jag tappade lusten att skriva, jag hade inte tid att skriva, jag var extremt trött och sliten och hade ingen ork, jag var sjuk. Ja, anledingarna har varit lite olika och lite varierande. Men det var välbehövligt, annars hade jag knäckt mig.

Om det är något som jag verkligen vet, så är det när jag måste säga stopp, välja vad jag ska fokusera på, ta paus från vissa saker och lägga energi på andra. Jag pratar ofta med mig själv, både högt och tyst. Jag berättar för mig när jag är stressad, när jag tänker på fel saker och så vidare.

Kommer ni ihåg att jag fokuserade på mig från och med förra hösten…? Jag skulle ha jenjo-fokus och sätta mig själv i första rummet. Det gjorde jag under hösten. Det gick jättebra. Jag var i en fantastisk träningsgrupp där jag lärde känna otroliga människor. Jag valde att ge mig själv tid att träna och göra saker för MIG.

Efter jul så tappade jag det där lite grann. Ju närmare sommaren jag kom ju mer tappade jag jenjo-fokus. Många började ifrågasätts om jag inte skulle sluta med att hålla på träna och börja med lite annat. Jag började tänka på allt jag inte klarade av, vilket gjorde att jag drog mig mer och mer ifrån mig själv. Helt baklänges, jag vet, men det är så jag fungerar. När jag gör fel och håller på tappa taget, så släpper jag allt och typ ger upp. Det var under denna period jag slutade prata med mig och berätta för mig vad jag behöver.

Nu har jag dock pratat med mig igen. Under sommaren och denna paus har jag haft många samtal med mitt inre mig. Jag har funderat vad jag vill, hur jag ska lägga upp min fritid och vad jag verkligen vill göra. Jag kommer att träna mindre (men absolut inte sluta), men jag behöver tid hemma till annat. Jag kommer ta upp små fritidsintressen som att texta, skriva och planera. Jag vill träffa vänner oftare och jag vill ha en mildare variant av jenjo-fokus. Men förhoppningsvis mer hållbar.

Och med allt detta svamlande, vill jag egentligen bara förklara att jag älskar min blogg och har svårt att tro att jag slutar skriva på den. Men däremot så kommer jag ta paus om jag behöver. Fast jag älskar när jag får små kommentarer med frågan om det kommer något inlägg snart, så det ÄR ok om ni frågar. Bara så ni vet. 😉

Så ha det bra nu alla. Kom ihåg att ta hand om er och lägg fokus på lagom mycket saker åt gången.

KRAM <3

Fokus på rätt saker 😉

Märkta på:,

2 thoughts on “Jenjo-fokus

  1. L8

    Heja bästaste Jenny! Du är en klok kvinna. Fortsätt ta hand om dig och din ”Jenjo” focus på det sätt som blir bäst för dig ❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.