Ingefärsshot
Hallå där!
Idag har jag varit på rätt dåligt humör. Lätt-triggad måste jag säga. Jag har dock försökt att dölja det rätt mycket och hoppas att inte allt för många märkte av min temperamentsväxling. 😉
Jobbet har flutit på i all hast, men jag har oxå massor att göra. Det märks verkligen att året har kommit igång.
Mina tankar har oxå vandrat till ett beslut jag ska ta. Det är inget viktigt beslut för någon annan än mig, men ett stort och svårt beslut att fatta. Jag har i stort sett bestämt mig nu och kommer berätta sen. Men jag tycker det är fascinerande hur mycket ett beslut kan beröra ens sinne innan man väl har fattat det, och innan man vet om man fattat rätt beslut. Men det är väl en del av livet.
Min sambo är rätt hängig nu faktiskt. Det är någon slags flunsa som hakat sig fast i honom och nu har även febern kommit till honom. Hur som helst så är ingefärsshot en snaps som vi båda dricker rätt mycket nu. Det är ju bra även om man inte är hängig. 🙂 Så just nu håller jag på att göra en ny sats här hemma.
Jag tänkte skriva här nedan hur jag gör, men det finns säkert många olika varianter. Här nedan är min.
Ha en bra kväll <3
Ingefärsshot
- 200 g färsk ingefära
- 1 l vatten
- ½ dl honung
- 2 st citroner
- 1 st chili (kan uteslutas)
Gör så här
- Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Vill du ha i chili så grovhackar du den och lägger även i den med ingefäran.
- Sila av ingefära och chili. Blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader).
- Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
- Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.
Shot mitt i tillverkningen
- Hårda måndag
- Fuskade
Pingback: Söndag + Recept – Kladdig hallon och blåbärskaka | Jennys sida