Hårda måndag

Jaha, då var det här ”hårda” livet tillbaka igen. Maxat med veckor framöver med alla fem vardagar i varje vecka. Slut på extra lediga dagar mitt i veckorna. Men jag kan inte klaga. Jag trivs ju med mitt jobb, vardag, rutiner och normalitet. Jag gillar när det är som det ska. 😉

Så här i början på året är det många som vill komma igång med bättre vanor. December är ju en månad då många spårar ut rejält med intaget av godsaker. Och ja, jag är ju inte den som varit bättre direkt. Jag har oxå ätit och frossat och gjort minimalt av träning.

Därför är jag oxå en av dem som tänker strama upp tillvaron lite. Det finns ganska många i min närhet som tycker det är löjligt, att man ska äta som man vill, göra som man vill. Att avstå från go’fika och godsaker är fånigt och ”man lever bara en gång”.

Och visst är det så, man lever bara en gång. Så även jag. Jag vill dock inte att mitt liv ska bestå av att jag inte mår bra och inte orkar. Jag vet att om jag äter bättre och rör mig mer, så mår jag oxå bättre. Jag vill att mitt enda liv ska bestå av en kropp med ork och energi… Då får väl folk tycka jag är löjlig då.

Så, idag har jag bara ätit nyttiga saker. Och direkt jag kom hem från jobbet så bytte jag kläder och gick ut och gick. Min nacke och rygg skrek av smärta efter drygt halva promenaden, men jag gick hela ”min” runda. För att få kroppsdelarna sluta skrika så behöver jag träna upp dem.

Denna dag blev alltså en hård måndag, både med start av de blåa måndagarna, men även en start av uppstramade levnadsvanor. Jag klagar fortfarande inte. Jag trivs fortfarande bra. Det är ju dock bara den första dagen än… 😉

Ha det fint!

KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.