Fröknäcke

Så otroligt mycket skratt och glädje det varit på mitt jobb idag. Ni vet, när man går från jobbet med ett leende på läpparna, då vet man att jobbet inte bara tar energi, utan ger också. 

När jag kom hem så tog jag en vals med dammsugaren och sen gick jag även en skurdans genom toaletterna. Älskar att städa på torsdagar så man kan komma hem på fredagen och känna att det är en fräscht hem man kommer till.

Vi åt rester till middag och till den åt jag ett fröknäcke. Jag bakar ju fröknäcke själv hemma. Det är otroligt enkelt och blir ju jättegott. Nyttigt också i och med att det är helt glutenfritt. 🙂 Enda nackdelen är att när man köper ingredienserna så är det ganska dyrt första gången. Men det räcker ju också till en himla massa omgångar. Klart värt det tycker jag. 

Så idag tänkte jag bjuda på det recept jag följer. 

Hoppas ni alla får en fin dag. Glömt inte bort att det är FREDAG imorgon! 😀

Fröknäcke

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpafrön 
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4 msk chiafrön
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl hett vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
  2. Häll därefter vattnet och oljan i fröblandningen, rör om ordentligt.
  3. Låt stå en liten stund till frösmeten håller ihop.
  4. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Sprid ut över bakplåtspappret. Se till att det blir jämt och inte ALLT för tunt, det ska hålla ihop sen.kaka med slickepott. Se också till så det inte blir några lufthål. 
  6. Strö över flingsalt efter smak.
  7. Grädda i 150° 60 minuter. Efter ca 30 min, ta ut plåten och skär smeten i rutor med pizzaskärare. Alternativt bryt i bitar när det är klart. 
  8. När knäcket är hårt men inte bränt så är det klart. Förvara i burk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.