Chicken fried rice

Oj oj oj vilken dag! Den började med sovmorgon. Jag hade en tid på hälsocentralen så morgonrutinen blev ur spel. När jag väl kom till jobbet så blev det en massa rush hit och dit.

Klockan 11 satt jag på en föreläsning och det visade sig vara en av de bättre jag lyssnat på. Mats Petersson hette han och pratade om hur viktigt det är med bland annat näringsrik mat och rörelse, för att man ska orka med jobb och fritid. Han var RIKTIGT rolig dessutom, så det var en bra stund.

Sen har jag varit på spontanmöte med personer från Fastigheter och jag har suttit i växeln och jobbat. Det har verkligen varit en omtumlande dag. Men samtidigt rolig. 🙂

Ikväll har jag lagat en ny maträtt som jag hittade recept på. Mycket enkelt även om det inte låter så märkvärdigt, men det blir så krämigt och gott i och med äggen. Nästa gång tänker jag nog ha mer grönsaker i, exempelvis paprika och sockerärtor. Men idag tänkte jag bjuda på receptet så som jag lagade det.

Ha det fint!

Chicken fried rice

Ingredienser

4 port ris (jag hade fullkornsris, vilket passade jättebra)
3 morötter
600 gr strimlad kycklingfilé
2 msk olja
Salt
Peppar
150 gr haricots verts
1 vitlöksklyfta
4 ägg
3 msk sweet chilisås
3 msk japanska sojasås
2 msk sesamfrön

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och dela morötterna på längden och skiva dem.
  • Stek kycklingen i hälften av oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  • Stek morötter, haricots verts och pressad vitlök i lite av den resterande oljan. Salta och peppra. Ta upp på en tallrik.
  • Stek riset i resten av oljan och knäck i äggen och rör runt. Krydda med sweet chilisås och soja. Blanda kycklingen med grönsaker och riset.
  • Strö över sesamfrö vid servering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.