Bra dag och pastasallad

Jag har haft en bra dag idag. Det gillar jag. Det har inte varit några hejdundrande händelser som gjort att jag jublat och skrattat mig igenom dagen, men det har heller inte varit en dag med sorgliga eller jobbiga händelser. Jag har fått massor gjort på jobbet, haft möte med en underbar person och rensat min mail. Bara en sådan sak liksom… 😉

Jag tog en promenad på lunchen och man märkte verkligen att hösten så sakteliga börjar komma in över vårat län. Hög luft och gula blad. Solen sken så fint och gjorde det till en ljuvlig stund. Hösten är en av mina stora favoritsäsonger. Sommar i all ära, men hösten är oftast den årstid jag känner mig bekvämast i.

När jag kom hem och hade fixat maten, så fortsatte jag se min serie som jag ser på. Alltså, vad ÄR det med mig egentligen…? Jag har börjat se på serier. Helt galet. Den här gången har jag fastnat för Game of Thrones, och jag kan inte förstå varför jag inte sett den tidigare. Vilken serie! HELT i min smak. Fick även Jim på jobbet att förstå att han måste se den, vilket han gjorde. Älskar den verkligen. 🙂 Har kommit till mitten på säsong 6 nu, så jag har inte så mycket kvar.

Samtidigt som jag såg på serien så pysslade jag med min BuJo, min Bullet Journal. Jag har sagt att jag ska berätta mer om den vid ett senare tillfälle, och det ska jag göra. Men inte idag. Det är i alla fall en almanacka som man bygger upp helt själv i ett tomt block. Underbart roligt och ett fantastiskt avkopplande tidsfördriv.

Ni kanske funderar varför jag skrev pastasallad i rubriken…? Ja, det var inget som jag bara skrev dit för ro’s skull, utan det var faktiskt av en anledning. 😉 Jag har nämligen hela sommaren velat göra en pastasallad, vilket jag inte lyckats ta mig till förrän helgen som var nu. Och synd att jag inte gjort det, för den var SÅÅÅ god. Verkligen supersmaskens. Vi åt den både till grillad entrecote och grillad korv. Passade perfekt. Så om nu någon ska grilla lite mer den här säsongen, så testa gärna denna sallad till. 🙂

Receptet hittade jag HÄR, så titta gärna in hos henne. 🙂

Ha det gott tills vi hörs igen!

KRAM <3

Krämig pastasallad

Till ca 6 personer

400 g pasta tex. gnocci.
1,5 dl sweet chilisås
1,5 dl gräddfil
1,5 dl majonäs
3 dl cream fraisch
3 msk honung
1 1/2 paprika (gärna röd eller gul)
1 burk soltorkade tomater
1 rödlök
3/4 gurka
1/2 kruka finklippt gräslök
1/2 kruka strimlade basilikablad

Börja med att koka pastan, blanda sedan ihop alla de krämiga ingredisenseran. Hacka grönsaker och blanda i röran. När pastan är kokad och svalnad kan du röra i den, avsluta med att röra i de finhackade kryddorna. Salata av med tex chiliflingsalt.

Låt stå några timmare för att gottaihop sig – kan alltså med fördel göras på morgonen eller kvällen innan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.