Alla hjärtans dag

Men hejsan på er! Idag är humöret betydligt bättre. 🙂 Så himla skönt för mig och min omgivning. 😉

Idag är det oxå alla hjärtans dag. Mitt humör beror nog inte på det, även om det så klart är charmigt med en sådan här dag.

Jag måste erkänna att jag inte är ett fan av sådana här dagar. En dag fylld av kärlek – helt ok. Dagar ska vara fyllda av kärlek och inte hat. Så just att man har en kärleksdag är ju inget problem i sig…

Det jag har problem med är alla ”måsten” som följer med en sådan här dag. Av någon anledning så har någon någongång bestämt att en sådan här dag ska finnas och med en sådan här dag kommer krav.

”Krav” som säger att man ska ge varandra presenter, blommor, bjuda ut på middag, visa på alla sociala medier vad man får och vilken fin partner eller kanske barn eller andra, som man har. Mina flöden i dag har svämmat över med bilder på blommor, choklad, hjärtan och romantik.

Än en gång vill jag säga att det är inte så att jag inte gillar just det, men det jag stör mig på är att det kommer inte spontant. Kärlek mer på beställning än från fri vilja. Presenter som ges bara för att det är denna dag och då ”ska” man det, är det helt från hjärtat?

Erkänn att ni alla blir ändå lite mer varm i själen om er partner kommer hem en vanlig blå måndag med en bukett blommor och säger att han älskar dig, än om det händer just den 14 februari? Även om man givetvis uppskattar det med, så tycker jag att det spontana är mer värt.

Och med det sagt så vill jag oxå berätta att jag givetvis köpt presenter till min sambo och skrivit ett brev som låg på köksbordet när han steg upp. När jag kom hem så stod det oxå presenter på köksbänken och väntade på mig. (Mikael jobbar em, så vi träffas inte idag). Men det stör mig att jag nästan förväntade mig detta… Och varför gjorde jag det, jo för att det är Alla Hjärtans Dag idag.

Nu har jag ju en sambo som även fixar det spontana bra, så ja… Jag är nöjd med den jag har. 😉

Hur det än är så skickar jag varma kramar till er alla på denna Alla Hjärtans Dag! Och alla andra dagar! <3

Jag fick bland annat detta bubbel av Mikael. Har aldrig smakat, men ser fram emot det.
Det är dessutom både ekologiskt och 
veganskt! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.