Jobb, träning, linsbolognese
Men tjenare tjenare. Hur har ni det där ute i stugorna denna vackra och fina måndag? (Sarkasm då alla som bor här där jag bor, vet att det är halt som f-n, regnigt och allmänt trist väder ute). Men jag klagar inte, jag har det bra ändå.
Idag har det varit en väldigt intensiv dag på jobbet. Det har varit full fart från start, och hipps vipps var det dags att fara hem igen. Jag älskar när det är så, för dagen blir rolig och går fort. Mycket värre när det är lugnt och långsamt.
Sen har jag varit och tränat igen. Ni vet, måndagar så träffar jag massor av härliga träningskompisar, så även denna måndag.
Nu är det inte många gånger kvar, vilket jag tycker är jättetråkigt… 🙁 Det börjar en fortsättningsgrupp oxå men jag vet inte hur jag ska göra… Den är på onsdagar och mycket senare än den här måndagsgruppen. Jag har tyckt det varit så himla bra så som det varit nu… Jag måste fundera lite…
Idag har jag lagat vegetarisk mat till matlådor. Bolognese gjord på linser istället för köttfärs. Jättegott! Hoppas Mikael oxå tycker det. 😉
Här nedan har ni recept om ni vill prova. Ät mer vegetariskt! Det mår både din kropp och vår jord bra av… Att bli hel-vegetarian är inget för mig, men några måltider i veckan kan man byta ut. Och här har ni ett recept (som går snabbt att tillaga) så ni kommer igång. 😉
KRAM <3
Linsbolognese
Ingredienser
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl torkade röda linser
3 dl vatten
1 tsk socker
1 tsk salt
2 tsk worcestersås
svartpeppar
Till servering
Valfri pasta, gärna tagliatelle (eller ett bättre alternativ som bönpasta, kokt vitkål eller varför inte zuccini/squash)
Parmesanost, riven
Gör så här
Finhacka löken, skala och tärna moroten och skär sellerin i tunna skivor. Stek löken mjuk och genomskinlig i smör och olivolja.
Tillsätt morot och selleri och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Häll på tomater, linser, vatten, socker och salt.
Rör om ordentligt och låt såsen puttra ca 10 min. Smaka av med peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Vänd ihop med såsen. Servera med riven parmesan.
Linsbolognese på gång i pannan
- Face Vocal Band
- Tag vara på livet
Ska testa linsbolognesen, försöker laga vegetariskt några gånger i veckan i alla fall 🙂
Tack för tipset.
Vad roligt. 🙂 Ja, jag tyckte det var riktigt smasken. Alltid bra att köra lite vegetariskt emellanåt. 😀