15-17 juni 2018

I fredags så skulle vi inte fara ut med båten. För det första skulle Mikael montera sjövattenpumpen som hade fått nya packningar (eller nått). För det andra så blåste det ganska rejält. Dock så blev Mikael klar rätt snabbt och blåsten minskade mycket fortare än vad det var tänkt. Så vi bestämde oss för att dra i alla fall.

Men först var jag upp till Österns Pärla och hämtade mat. Vi köpte Pad Thai, jag med kyckling och Mikael med biff. Jag tog med det till båten och vi åt där. Gud så gott det är! Och man får helt galet mycket mat. Vi åt bara häften och blev ändå proppmätt.

Sen for vi till Junkön, där Kalle och Annelie mötte upp oss. Vi hann precis fram och så började det regna. Det var inte en liten skur som kom heller, utan det både regnade och åskade rejält. Men det höll bara på ett tag och sen drog det vidare. Kvällen avslutades med fint väder och fin solnedgång.

På lördagen så gick jag och Mikael på en lång promenad och vi (jag) pratade hela tiden för att björnen som tydligen ska finnas i skogen, skulle höra oss. Björnen hade tydligen jagat tre älgar förra helgen (då vi OXÅ var på Junkön!!!) så man kände sig lite nervös. Men ingen björn såg vi.

Resten av dagen bestod av sällskap med vänner, bastu, god middag och ännu mera sällskapande. Vi hade så fint väder på lördagen oxå så vi satt ute och åt vilket kändes riktigt somrigt.

Idag var det ännu finare väder och vi har mest solat hela dagen. Vi var till och med till Symfoni och köpte glass när hon kom. Att sitta ute i shorts och linne och äta glass kändes verkligen somrigt. Men fiskarn kom och sa att det var bara 9 grader i vattnet, så bad var inte aktuellt. Som om det någonsin skulle varit det… 😉

Nu är vi i alla fall hemma. Lite trötta och slappa efter helgen. Men i och med att det bara är en tredagarsvecka framför oss, då vi tagit ledigt på torsdag, så kan man inte klaga. Hoppas ni alla andra oxå haft en underbar helg! 🙂

God middag. Här har vi ätit klart och ändå är det så mycket mat kvar. 🙂

Vacker solnedgång på fredagskvällen

Hittade två gravar på ön när vi var ute och gick. Det var nog hundar skulle vi tro efter att ha läst på skyltarna.

Hittade oxå en skylt i skogen som kändes malplacerad. Det var inte alls någon kaj åt det hållet…

Kom några moln och drog förbi på lördagen när vi bastade. Men det var helt vindstilla som ni ser. Underbart.

Mikael lånade Fred och var ut och lekte. Lycklig som ett barn… 😉

Köpte glass på turbåten.

Vackra söndag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.