Jennys sida

Zucchinilasagne

Tjenare! Hoppas allt är bra hos er, det är det hos mig. Jag har haft en bättre dag idag, även om jag några gånger bestämde mig för att säga upp mig. Min chef nekade det dock, så det var bara att jobba vidare. Vill bara påpeka att jag älskar mitt jobb, men ibland händer det lite för mycket på samma gång.

Hur som helst, idag tänker jag bjuda på ett recept igen. Jag har haft detta recept ett tag, men äntligen tagit mig för mig att göra det. Har hittat även detta på lesscarbs.se men jag har bytt grädden till crème fraiche för att få den fastare (fungerar säkert väldigt bra med grädde också).

Detta är ett väldigt bra alternativ till vanlig lasagne! 🙂

ZUCCHINILASAGNE
4 (stora) portioner

Ingredienser

  • 2 lökar, gula eller röda
  • 1 vitlök
  • 500 g nötfärs
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk herbamare
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl crème fraiche (eller grädde)
  • Peppar, smör till stekning
  • 500 g zucchini
  • 200 gram ost (gärna lagrad)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlök. Bryn i smör.
  3. Lägg i färsen och stek den så den får fin färg.
  4. Ha kvar allt i stekpannan (på detta sätt försvinner vätskan och det blir krämigare) Tillsätt de passerade tomaterna, tomatpuré, herbamare, vinäger grädde och peppar*. Låt koka cirka 10-15 minuter på svag värme. Det ska inte koka helt torrt utan vara krämigt.
  5. Medan köttfärsen puttrar sköljer och skär du zucchinin i smala skivor, cirka 3-5 mm tjocka, salta och lägg på en plåt (med olja eller bakplåtspapper) ställ in i ugnen cirka 10 minuter. Vi vill svetta av zucchinin, vilket gör att det kommer att bli ett krämigare resultat.
  6. Riv osten.
  7. Varva köttfärs (lägg i botten) zucchini, och ost. Avsluta med köttfärs och sedan ost.
  8. Grädda i ugnen 20 minuter.

Servera med en stor sallad.

Hoppas det smakar!

Peace and Out!

ZucchinilasagneRecept-2

One thought on “Zucchinilasagne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Scroll To Top