Vardagar som rubbas

Idag har en bekant till mig varit med om en bilolycka idag. Allt gick bra och trots att hon fick vara på sjukhuset hela dagen, så mådde hon efter omständigheterna bra.

Jag tycker det är otäckt när en det händer något sådant, som en olycka, och hela dagen vänds upp och ner. Även om det i slutändan går jättebra, så känns det obehagligt att det händer obehagliga saker som vränger saker på ett konstigt sätt.

Som person är jag många saker, och en starkt framträdande egenskap är att jag är en rutinmänniska. Man gör saker rätt och man gör dem som man ska. Om det då händer något som bromsar upp det hela, så blir hela jag förvirrad och det tar ett tag innan jag får grepp om vardagen igen.

Nåja, nu gick det ju bra för min bekant och jag hoppas att ingen annan jag känner råkar ut för något, och så ska vi ha en helt underbar jul istället. Och en perfekt nyår och andra lediga dagar.

En av mina kollegor, säger ungefär tusen gånger per dag om hur mycket hon längtar till på fredag då hon är ledig. En annan kom inrusande i morse och sa ”Idag är det världens bästa tisdag” då hon jobbade sin sista dag idag innan jul. (Att hon ändå kommer in och äter julbord med oss imorgon, är en annan sak). Men det märks att det längtas efter lediga dagar nu.

Nu ska jag minsann gå och ta en dusch, koka te, läsa bok och hålla mig vaken till ca 21.30 då jag kravlar i säng för att slockna lagom till kl. 22 🙂

Trevlig kväll önskar jag er i alla fall! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.