Valborg

Idag vaknade jag upp till ett snötäckt landskap… Nä, det var inte så farligt faktiskt. Det var frost på marken och alldeles vitt, men inte så kallt faktiskt. Ca -1 grad hade vi hemma. Så idag hoppade jag upp på min cykel och tog den till jobbet.

Jag kan inte berätta nog många gånger hur viktigt det är att röra på sig. Det ger så mycket för kroppen att det är helt otroligt. Det kan kännas tufft och motigt och jobbigt, men gör det ändå! Vår kropp är gjord för att röra på sig. Det är inte förrän man testat som man vet.

Det finns de som skyller på ont i kroppen, ont i ryggen, ont i magen, ont i huvudet och allt vad det kan vara. Men det är helt enkelt bara bullshit! Det finns ALLTID en motionsform som passar. Det gäller bara att hitta den som passar. Min kropp passar inte för promenader då jag får sjukt ont i ryggen om jag går längre sträckor. Jag brukar gå ändå, för jag vill röra på mig. Men cykling, DET är verkligen min grej. Oj oj vad jag gillar det. 🙂

Nåja, nu var det Valborg detta skulle handla om. Denna dag brukade jag som liten alltid tillbringa i stugan i Korsträsk. Bernts föräldrar och mamma & Bernt hade stuga där. Dessa tillfällen minns jag enbart med glädje. Vi åt god mat (inte grillat) och umgicks. Jag och Einar (Bernts pappa) la alltid patiens. Ruth (Bernts mamma) fuskade alltid, men inte jag och Einar. Lite senare gick vi ut och tände majbrasan och skulle grilla lite korv. Det slutade alltid med att Einar grillade ”Amerrickafläsk”, mamma grillade massor med falukorv och åt dem med mycket senap på, jag och Bernt sprängde alla grillkorvar med smällare, och Ruth var förbannad på oss. 😉

Kvällen avslutades alltid med att jag och Bernt sköt iväg raketer och sedan bäddades jag ner i den utdragna kökssoffan i våran stuga, medan de vuxna höll till i den andra stugan.

Valborg när jag var liten, minns jag alltid med minnen. Tror inte jag har något tungt minne från just denna högtid fram till tonåren i alla fall. Känns underbart och jag gillar Valborg.

Dessutom fyller vår Kung år idag, och jag gillar verkligen kungen och hans familj! 🙂

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Valborg och Första Maj! Sköt om er alla!

 

En tanke på “Valborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.