Trilla över gränsen

Tänk vad saker lätt kan få en att trilla över gränsen. Ni vet, den där gränsen som är mellan lycka och sorg, mellan skratt och gråt, mellan lättnad och tyngd. Då man är sprallig och glad ena stunden för att i nästa kunna brista ut i storgråt. Det skulle kunna vara hormoner som spökar, men jag kan få så när som helst. Främst av viss sorts musik. Musik är nog det som starkast påverkar mig, mer än film faktiskt… Har ni sådana tillfällen? Det kanske bara är jag…

Idag blev det lite jobbigt. Först har jag lyssnat på en bok som handlar mycket om när folk väntar på att få dö och hur deras anhöriga hanterar detta. Jag trodde boken skulle handla mer om katter så jag blev besviken och allt detta prat om att bara vänta på att dö, blev lite för känsligt då min mamma hade det så. Men det gick ändå bra och jag bytte till en ny bok.

Sedan hörde jag på radion ”Som en bro över mörka vatten”. Den låten spelades på min farmors begravning och det är fortfarande så nytt och känsligt så då kom allt över mig igen. Men jag lyckades hålla mig i schack (var ju på jobbet så jag var ju tvungen).

I eftermiddag spelades dock ”I did it for love” med Jessica Andersson och då brast det. Min dotter Sofia vet inte detta, men när jag lyssnar på den så tänker jag ALLTID på omständigheterna när jag blev tvungen att skicka iväg henne till ett hem. Skicka med tvång, helt utan att hon ville eller ens visste något i förväg. Hon mådde inte bra och jag kunde inte hjälpa henne. (Inte hennes pappa heller). Beslutet blev att hon skulle tvångsomhändertas. Det absolut värsta, tyngsta och bästa beslut jag tagit i mitt liv.

Vad har det med låten att göra, undrar ni… Ja, vad jag har förstått så handlar låten om att Jessica sjunger till sin mamma som var alkoholist, men jag tolkar den på annat sätt. Ska förklara lite, med några fraser från låten.

Here I stand again, wondering what to do. With my loneliness, you know that I’m missing you. Wonder how will I fall asleep tonight?
Det var SÅ många gånger jag tänkte, funderade och försökte få fram ett beslut. Sofia var sällan hos mig och jag saknade henne jämt. Många nätter var sömnlösa pga oro.

Baby please, don’t walk away. I get down on my knees, I’m begging you, stay.
Hur många gånger var det inte då jag bönade och bad henne att stanna, men hon stack och rymde iväg.

Now I close my eyes, as you walk away. And I realise, there’s nothing more to say. And I understand I can’t hold your hand.
När beslutet blev taget och hon gick till bilen som skulle köra henne de många milen från mig, då jag blundade och insåg att nu var det klart. Nu var beslutet fattat och jag kunde inte säga annat. Jag kunde inte hålla henne i min famn längre utan jag blev tvungen att släppa taget för att kunna få tillbaka henne.

Cause I did it all, I did it for love
Jag skickade inte iväg henne för att jag ville, utan för att jag älskar henne och ville få henne överleva.

Ja, jag kan tolka denna låt lite som jag vill. Jag kan nog även tolka den lite som Jessica gör, men av någon anledning har det blivit just Sofia jag tänker på när jag hör denna. Inte min mamma.

Så, när jag då hörde denna låt idag (Jessica sjunger den dessutom helt fantastiskt bra), så trillade jag över gränsen. Från att vara lycklig och sprallig, blev jag med ens nedstämd och sorgsen. Och vad gör man när det händer? Då måste man välja, ska jag fortsätta i denna sinnesstämning, eller rycka upp mig? Jag valde det senare.

Efter något år kom min dotter från hemmet som en helt fantastisk människa. Nu har hon träffat en fin kille och de har fått en helt FANTASTISK son. Mitt barnbarn. Valter <3 Så jag ringde honom och vi hade ett videosamtal. Lillhjärtat fick mig att le och må gott igen. Nu känns det jättebra och jag har åter igen gått över gränsen, denna gång tillbaka till ”rätt” sida.

Önskar er alla en fin kväll! Hoppas ni är på den sida av gränsen ni vill och väljer att vara!

Peace and out <3

Vem blir inte glad av en sådan här älskling!? 🙂Valter-1Valter-2

8 thoughts on “Trilla över gränsen

 1. Dotter

  Idag är jag otroligt glad över att du skickade iväg mig!!

  Men där och då, Gud vad jag var arg, besviken på att ni hade ljugit för mig! Trodde inte att det skulle hjälpa..

  Men tack och lov så hjälpte det! 🙂 kram!!

 2. Ingela

  Det var verkligen inte en rolig tid när Sofia blev ivägskickad men desto roligare när hon kom hem igen 🙂 ♡
  Vilken tur att du fick prata lite med Valter så du kom över på rätt sida igen 🙂
  Kram

 3. Anna-Lena

  <3 bästa bästa Jenny.. 🙂 vad stark du är, var stolt över allt du/ni går igenom. Du har en jätte fin dotter och din son med.. Och Valter är ju ett helt nytt kapitel för sig själv <3 fina barn och barnbarn. Kram cosbylainen 😉

 4. Sanna

  Tänk att du alltid får mig att gråta för att dina ord är så starka och TÄNKVÄRDA! Jag väljer att blinka genom tårarna och ller i hjärtat över hur bra allt blev. Och hur bra ni är, tre generationer ihop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.