Trettondagen

Igår var det trettondagen. Det är den dagen då de tre vise männen kom fram till Jesus och det är oxå därför man denna dag sjunger ”Gläns över sjö och strand”. Ja, så då vet ni det… Jag kan säga att jag inte riktigt gick all in inför trettondagen och jag nynnade inte ens på den sången. Men jag hade ändå en bra dag.

Speciellt kvällen var bra då vi åt så god middag. 🙂 Vi bestämde att laga lite extra god middag denna dagen bara för att avsluta de här storhelgerna på ett bra sätt. Till förrätt åt vi de goda västerbottenspajerna som jag gjorde tidigare (se recept här) och i dem hade vi skagenröra och räkor. Det var verkligen jättegott!

Till huvudrätt blev det en av Mikaels favoriträtter. Vilt är ju det bästa han vet, så vill man vinna hans hjärta så ska man bjuda honom på det. Vi fick en älgstek av Mikaels svärson i höstas så man kan ju lätt säga att John fick en rejäl OK-stämpel av Mikael efter det. 😉 Och igår bestämde vi oss för att tillaga den. Vi körde den till 55 grader och den blev SÅÅÅÅ himla bra. Den riktigt smälte i munnen. Galet gott, tyckte även jag som inte egentligen är så förtjust i kött. Vi gjorde gratinerat potatismos till det, och Mikael slängde ihop en fantastiskt sås.

Till detta drack vi ett vin som vi fick av min pappa och hans fru när vi förlovade oss. Jag kollade upp det och såg att det skulle passa till vilt, så då tog vi det. Det heter Xavier Châteauneuf-du-Pape och var verkligen ett passade vin. Så fantastiskt gott!

Till efterrätt gjorde vi Crème Brûlée. Vi fick det hos våra vänner på nyår och blev så sugen på att prova själva. Till det serverade vi bär, hallon och blåbär. Passade bra med något syrligt till den söta efterrätten.

Så, vår middag var verkligen supergod måste jag säga. 🙂 Hoppas ni oxå hade en jättefin dag mina fina läsare. 🙂

Nu ska jag fortsätta se när damerna åker längdskidor uppför slalombacken och sen blir det en promenad. Ha en fin söndag!

KRAM

Förrätt

Vinet

Huvudrätt

Efterrätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.