Träning

Idag ska vi prata om träning tänkte jag…

Jag älskar att träna, men egentligen är jag i grunden slö. Jag måste ha någon som pushar mig, får igång och med. Jag har en sådana vänner… Jag hade nämligen bestämt mig för att inte göra några kvällsaktiviteter denna termin, men så frågade en vän om jag vill ta upp dansen igen tillsammans med henne. Jag tänkte att det kunde jag väl göra, det är ju bara en kväll i veckan.

Sedan har jag en annan vän, som frågade om jag inte kunde börja träna med henne på Actic, två gånger i veckan. Till saken hör att jag har mycket svårt att säga nej, och jag vet ju att jag tycker om att träna. Så jag sa ja även till henne.

Detta innebär att jag tränar på Actic måndagar och onsdagar och dansar Linedance på torsdagar. Jag tänkte först att det blir ju lite tråkigt att vara borta så mycket på kvällarna. Tänkte att jag inte skulle hinna med det jag brukar göra hemma.

Idag har jag jobbat full dag, tagit bussen in till Luleå och mött upp Lena på Actic. Vi surrade på ett tag (man måste ju alltid kolla läget sedan sist), gjorde uppvärmning och körde igenom vårt styrketräningsprogram. Efter det var det dags för Spinning i en timme. Sen bytte vi om, tog bussen hem och jag var hemma kring 19.40.

Sedan jag kom hem har jag duschat, ätit middag, städat kattlådor, gett katterna mat och sen borstat dem, lagat spagetti och köttfärssås till imorgon, hämtat ved, eldat, städat ena toaletten, plockat ihop i tvättstugan, pratat i telefon, gått igenom en hel del post, burit ut sopor… Plus en massa småsaker till. Nu sitter jag här vid datorn och ska gå och lägga mig i vanlig tid ca kl. 22.

Ja, varför rabblar jag upp allt detta då? Jo, därför att trots att jag har tränat, så har jag ändå hunnit med allt jag ville hemma. Det enda jag inte gjort är att titta på tv, vilket jag GARANTERAT hade gjort om jag inte hade tränat. Så vad har jag försakat? Inget. Vad har jag vunnit? Allt.

Många säger att de orkar inte. När de kommer hem från jobbet så är de helt slut och de orkar inget mer. BULLSHIT säger jag. Det där handlar bara om vad du har vant din kropp till. Om du varje dag far till jobbet, jobbar, far hem och gör inget annat, så är du trött när du kommer hem, för kroppen är van vid att du är trött då. Kroppen anpassar sig till det du brukar göra, vet när din normala ork är slut och då blir den trött. Det här spelar ingen roll om du sitter på kontor, springer i butik eller jobbar i en industri. Det är så för alla.

Men här kommer det roliga, du kan lura kroppen… Om du börjar att träna efter jobbet tex, så kommer den att tänka ”fan också, jag måste jobba fram mer ork för den här människan har ju börjat använda mer energi än vanligt”. Detta i sin tur innebär att de dagar du inte tränar, kommer du ändå vara pigg för då har du lärt din kropp att du inte alls alltid lägger dig på soffan när du kommer hem, utan ibland behöver du mer energi och då ser kroppen till att det finns.

Nu finns det de som säger att just de kan inte träna, för de har skador, de är sjuka, de har ont i knät, de har ont i nacken osv osv. BULLSHIT säger jag då igen. Det finns alltid något som man kan göra. Jag har vänner som har kroniska nackproblem och tränar massor, jag har vänner som inte kan göra annat än gå, men de är ute och promenerar i massor. Jag har vänner som har problem med knäna, de cyklar eller simmar. Jag har vänner som skyller på förkylning, men träna ändå så länge ni inte har feber eller ont i halsen. Alla kan träna, det gäller bara att hitta det som passar just en själv.

Det är många som säger att man blir piggare och man sover bättre när man tränar. Och vet ni…? Det är faktiskt sant. Man blir det. Livet blir så mycket roligare när man blir piggare och får mer ork. En vän som har lite problem med depressioner ibland, sa att träningen gör att hon mår bättre och är gladare och piggare.

Så hör ni. Sitt inte och glo på dessa förbaskade tv-apparater var eviga kväll. Se inga långa serier som tar TIMMAR i anspråk av era liv. Sitt inte framför datorn, vid paddan eller telefonen och spela spel. Gör andra saker. Gör saker som ger energi. Lev för fasen livet och sitt inte och vänta på att livet ska börja levas åt er.

Ut och motionera och bli glada, lyckliga och mycket harmoniska!

Peace and out! <3

 

2 thoughts on “Träning

  1. Pingback: Må bra | Jennys sida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.