Torskrygg med pepparrotskräm
Ja, jag är inte så aktiv här nu. Beror till största del på att jag har åkt på en dunderförkylning. Men jag orkade laga middag idag, och gott blev det. Bjuder på receptet här!
Ingredienser
4 bitar torskrygg (150 g/st)
2 dl färskost (tex Philadelphia)
1 dl grädde
3 msk riven pepparrot (eller mängd efter smak och tycke)
100 gr bladspenat (jag tog fryst)
rivet skal och saft av ½ citron
1 tsk salt
1 msk hackad färsk persilja (jag tog fryst)
1 msk ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft.
Fördela det i botten av en ugnssäker form.
Lägg på fisken.
(Här satte jag lite extra salt, plus lite peppar på fisken)
Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd. Strö över fisken.
Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Servera med kokt potatis (eller potatismos).
Smaklig måltid
Föresten! Jag är med i en grupp på Facebook som heter ”Vad lagar du till middag idag”. Ett tips att gå med där. Man får många förslag på goda maträtter.
- Junkön
- Senaste dagarna