Torsk De Lux
Hejsan på er! Hoppas att ni har en bra och givande dag! Idag är det torsdag, vilket innebär att imorgon är det fredag och helg.
Den här helgen är ganska speciell, för det är ju en favorithändelse som kommer att ske. Mikael får bara hänga med på händelsen, men den är stor och viktig för mig. För, på lördag börjar nämligen MELODIFESTIVALEN!!! Jag älskar det verkligen! Då ska det drickas bubbel, bordet ska fyllas med snacks och humöret ska vara på topp. Musiken kan vara bra eller dålig, det spelar ingen roll, men jag älskar händelsen!
Men nog surrat om det. Idag hade jag lovat ett litet recept som jag har lagat. Detta var verkligen helt fantastiskt gott. Den lufttorkade skinkan gav fantastisk smak till fisken. 🙂
Så jag rekommenderar denna maträtt varmt!
KRAM <3
Torsk De Lux
4 portioner
Ingredienser
600 g torsk (eller annan vit fast fisk)
8 skivor lufttorkad skinka
12 st champinjoner
1,5-2 dl strimlad purjolök
1 ask körsbärstomater
1-2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg ut torskfiléerna i en ugnsfast form.
3. Strimla lufttorkad skinka och purjolök. Klyfta champinjoner, hacka (eller pressa) vitlök och dela cocktailtomaterna. Blanda allt i en bunke, krydda med mineralsalt och peppar.
4. Täck fisken med blandningen och tillaga i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter beroende på fiskens höjd.
5. Servera fisken med kokta grönsakerna (exempelvis haricotsverts, morötter och blomkål). Alternativt kokt potatis.
Smaklig måltid!
Torsk De Lux
- Halvbesvärlig dag
- Lördag, Mello, Mormor
Det lät gott!
Om man tar bort vissa saker vill säga! haha 😉
Ja, detta skulle du gilla. 🙂