Tjejfest, bussresa och Savoy

Igår var jag på tjejfest hos min barndomsvän och kollega Marlene. Hon hade bjudit hem en hel hög tjejer (vi var 10 stycken) till en förfest innan vi sedan skulle på Savoy. Lena kom och hämtade upp mig vid 18.30 och så for vi till Mallan.

Vi hade riktigt trevlig. Mallan bjöd på ostbricka och snacks och vi pratade och skrattade hur mycket som helst. De övriga brudarna kom allt eftersom, så både umgänget och ljudnivån ökade. När klockan var ca 21.30 så insåg vi att vi behövde åka iväg. Vi kunde inte få tag på en taxi stor nog att ta oss alla, så vi var sex stycken som bestämde oss för att ta bussen.

Vi trodde det gick en buss från Ingridsvägen, men när vi kom dit visade det sig att det inte alls gjorde det. Därför började vi gå mot Stadsö Centrum för att ta en buss därifrån. Vi levde nog om ganska mycket och gick mitt på vägen med dryck i hand och svamlade en hel del. Plötsligt kom en buss från andra hållet, chauffören stannade och frågade vars vi var på väg. Vi sa var vi skulle och han tyckte vi kunde åka med honom. Vi marscherade in i bussen, Nylund strök chauffören på kinden som tack och vi skrattade högt åt det som hände. De stackarna som redan var i bussen såg lite chockade ut.

Vi klev av i centrum och väntade in nästa buss. Någon behövde lätta på trycket och satte sig bakom en buske, med en annan som vakt. Vi drack ur det vi hade kvar och studsade omkring för att hålla oss varma. Ungdomsgänget som oxå skulle åka med bussen, vågade inte komma fram utan stannade en bit från hållplatsen.

När bussen kom, så klev vi ombord. Vi har alltså sex stycken, men jag tror vi lät som om vi var TJUGOsex. Vi hade så himla kul, och skrattade åt allt och alla. De i närheten försökte ”komma undan” och satte på sig hörlurar, men jag har svårt att tro att det hjälpte. Nylund hälsade glatt åt de som klev ombord och hade stora problem att ha kontroll på att håret inte skulle vara platt. Jag tror inte att de övriga på bussen (bussen som förövrigt var proppfull) var så glada över att vi var med. Men vi var inte skräniga och stökiga, hade bara fantastiskt kul och skrattade högt hela resan igenom.

Nåja, när vi väl kom fram på Savoy och kommit in där, så handlade vi lite i baren och satte oss sedan för att prata vidare. Det var inte så mycket folk och det kändes som om medelåldern var 60. Det skulle vara ett 70-80-tals disko med en känd diskjockey som spelade vinylskivor. Jag hade hört att han skulle vara så himla bra, men av det jag hörde så var jag inte imponerad. Jag for dock hem vid tolvslaget så han kan ju ha blivit bättre efter det…

Men hur som helst. Jag hade en helt fantastisk kväll. Det gav mig massor med energi och lyckokänsla att få hänga med dem på detta sätt. Så tusen tack alla rara vänner för lördagskvällen <3

KRAM <3

Här är vi! Alla utom fina Anna, som var den som fick vara fotograf.

Anna och Sussi

Värdinnan Marlene

Nylundskan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.