Tillgång till det digitala

Vad kul det är att vara tillbaka här igen. Det är så roligt att skriva och låta orden flöda. Jag gillar det verkligen. Att frammana text ur mitt huvud och bara få ner det via ett tangentbord till en skäm. Roligt. 🙂

I tisdags så var jag och fikade med min pappas frus dotter. En underbar tjej som jag fortfarande ser som ett barn, men försöker inse att hon faktiskt är en vuxen kvinna.

Hur som helst så pratade vi bland annat om det digitala samhället. Hon jobbar mycket med teknik och media av olika slag och får sin beskärda del av det digitala i jobbet, så hon minskar ner det på sin fritid.

Jag är helt motsatt och älskar det digitala och kan inte gå nog av det. Jag följer Facebook, Instagram, Snapchat osv regelbundet. Jag har inte riktigt förstått Twitter, men efter lite tips från Jessica har jag börjat följa olika taggar. Hittar mycket intressant faktiskt.

Det finns en nackdel när man är så digitaliserad som jag är… Man behöver tillgång till ström och nät. När man är i skärgården har man inte alltid det. Vissa öar är riktigt hemska att vara på, av just den anledningen.

Mikael säger att det är nyttigt för mig att vara utan ibland. Att få vila hjärna, fingrar och ögon från detta begär som jag har. Jag håller INTE med, men ibland har man inget val. Istället tar jag upp en korsordstidning, en bok (i pappersformat), radion eller annat och bara kopplar av.

Jag missar kanske vad någon åt till middag, hur vacker utsikt någon haft, om någon passerat Höga Kusten-bron eller kanske till och med missat om någon börjat eller slutat sin semester.

Men vet ni, jag har faktiskt ändå överlevt. Jag har kunnat slappna av och jag har kunnat låta mobilen ligga orörd. Åtminstone en halvtimme åt gången. Frustrationen som kommit då jag inte haft tillgång till nät, har ändå varit hanterbar.

Jag tycker jag varit mycket duktig i sommar. Men med det sagt, så är jag ändå nöjd med att tillgången till det digitala nu är större för mig. För tänk om jag även skulle missa när någon la ut ett klipp på en gullig katt… 😉

Ha det bra hörni!

KRAM <3

I skärgården finns det ju oxå massa annat att njuta av, som tex blommor

2 thoughts on “Tillgång till det digitala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.