Tillbaka från Paris

Igår, ganska sent kom vi hem från vår resa. Ikväll jobbar Mikael och jag hade tänkt städa och tömma kameran när jag kommit hem från jobbet. Vad hände…? Jo, jag gjorde väl typ allt utom det. Jag har haft lite ansiktsbehandling, målat naglar, sett på youtube och lite annat. Men framför allt fick jag för mig att köpa Lightroom och börja lära mig det. Jag har Photoshop, men gillar det inte riktigt och många rekommenderar just Lightroom, så jag började med det. Med tanke på att jag knappt sovit i natt och är galet trött, så var det ingen höjdare…

Så det blir inga foton från Paris idag. Jag hoppas att jag kan fixa det i helgen istället.

Till en vän, som jag pratar med typ varje dag, har jag dock skrivit en kortare resumé om vad vi gjorde på våra dagar. Så jag ska vara så himla fräck och kopiera in det här så att ni också får läsa om ni är intresserade. Inte lika kul utan foton, jag fattar, men de kommer!

Fredag
Allt gick bra med resan, även övergångarna. Åkte ju med Lufthansa Arlanda-München-Paris och det var ett bra bolag. De bjöd både på dubbelmackor med fyllning och öl/vin/alkoholfritt… Var framme i Paris kl. 14 och innan vi tagit oss till centrum och till hotellet var klockan ca 16. Vi gick en promenad och njöt av värmen och att vara på semester. Gick bl.a. förbi en av kärleksbroarna och Notre Dame.

Lördag
Dåligt väder. Blåsigt och bara 12 grader. Gick till Louvren, men det var så galet med folk så vi struntade i det. Gick till Paris vackraste park, som inte alls var speciellt vacker. Gick omkring på ett område väster om Notre Dame och strosade och åt. På kvällen tog vi en promenad runt ”vårt” område nära hotellet.

Söndag
Gick ut för att se Paris maraton, med 50 000 deltagare. Häftigt… Gick till Champ Elysees och Triumfbågen. Var in på ett Mercedesgalleri, Sephora (sminkbutik), Disneybutik mm. Gick sedan mot Sacre Coeur och passerade Moulin Rouge på vägen. Framme vid Sacre Coeur så tittade vi ut över Paris och njöt länge och väl. Sedan började vi gå mot vårt område igen. På vägen stannade vi och åt en födelsedagsmiddag. Jag åt underbart god lasagne och drack gott rött vin till. Sedan gick vi till hotellet och var en stund innan vi vandrade runt ”vårt” område igen.

Måndag
Gick till Louvren och var där fram till ca 14. Jag ville se Mona Lisa och Mikael ville se Napolion III’s lägenhet. Så vi såg det och sedan en massa annat så klart. Vi var inte på alla våningar, för det var ganska jobbigt att gå där, men roligt. Sedan gick vi runt lite på ett område mellan Louvren och vårt ställe. Stannade och åt och kollade runt. När vi varit och vänt på hotellet handlade vi jordgubbar, rosévin och bakelser och satte oss vid en hamn och hade picknick.

Tisdag
Tog en flodbåt ut till Eiffeltornet. Väl där började Mikael ”banga” om att åka upp (han är höjdrädd), men jag lyckades få upp honom till andra nivån. När vi väl var där så ville han absolut åka till toppen, så då gjorde vi det. Superhäftigt faktiskt. Sedan tog vi flodbåten till området S:t Michel och gick och åt på en lite bättre restaurang. Åt löksoppa till förrätt och det var fantastiskt gott. Till huvudrätt åt jag fisk och Mikael kött. Sedan tog vi flodbåten och åkte runt ett varv till (vi hade köpt dagsbiljett) och sedan for vi till hotellet där vi var hela kvällen.

Onsdag
Vaknade, åt frukost, packade, gick till tåget, tog tåg till flygplats, åkte hem….

 

Ja, ungefär det är väl vad som har hänt och det har varit jättebra. Jag är mycket nöjd med resan och nöjd med det jag har fått göra där. Jag skulle inte vilja vara utan det. Men jag kommer inte åka till Paris igen. Jag vet inte riktigt vad det var, men den staden föll mig inte helt i smaken. Jag skulle absolut rekommendera folk att åka dit åtminstone en gång i livet, men jag har nog varit färdigt där skulle jag tro. Då gillade jag Rom tusen gånger om…

 

På Louvren fanns det mycket att se, men denna tavla fastnade jag för direkt. Jag vet inte vem det är, jag vet inte om det är någon som levt och har någon historia, men själva motivet tilltalade mig enormt. Hade kunnat stå länge och titta på henne. Det är något med hennes blick och sätt att hålla handen…
(Ber om ursäkt för dålig kvalité på bilden)
IMG_1520

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.