Testagram i oktober

Som flera av er vet, så prenumererar jag på Testagram. Det är en bok man köper för 99 kr i månaden och så kommer en låda med olika saker som man får prova. Det är inte alltid så att man vill ha alla saker, men det är alltid vissa saker som man är jättenöjd med. Så är det för oss i alla fall. Mikael brukar roffa åt sig godiset och det är alltid populärt. Man ska sedan skriva in och berätta vad man tycker om respektive produkt.

Nu i oktober så är boxen, inte helt oväntat rosa. Det är ju ändå den rosa månaden då vi uppmärksammar bröstcancer. Så jag var helt klart förberedd på detta. Jag misstänkte så klart också att innehållet skulle innehålla något i rosa bandets tecken.

Det första jag får se är ett dokument där det står att 42 kr går till svensk cancerforskning. Helt OK och bra där. Sen ser jag resten av produkterna och det är då jag blir grinig… De har skrivit att de vill hylla brösten och jag ska uppmärksamma en kvinna. Just det är ju helt ok, men det är produkterna som de vill att jag ska hylla kvinnor med. (Jag stör mig också på att de vill fokusera på bröstcancer och kvinnor, det finns faktiskt män som får bröstcancer också).

Men tillbaka till produkterna.. Det jag fick var: cancerbandets rosa band (vilket var helt OK), en rakhyvel, trosskydd, diskmedel och sköljmedel.

Så det är så de hyllar kvinnor! Kvinnor ska raka benen, föda barn och stå vid disk- och tvättmaskin. Alltså va!? Jag är verkligen ingen feminist, men det här gick över gränsen även för mig…

Så nej Testagram, detta var verkligen ingen bra box, även om tanken var god.

Hoppas på bättre box nästa gång. 🙂testagram-box_01 testagram-produkter_01

 

 

Märkta på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.