Tänk på…

Jaha mina vänner… Vad ska vi prata om idag då? Eller vi och vi. Det är ju mest en dialog här, jag skriver vad jag känner för. Så frågan är ju egentligen, vad känner jag för att skriva om idag?

Jag, egentligen vet jag inte. Kanske att Mikael ringde och pratade om vad han ville göra med kapellet till båten. Eller att Sofia sa att jag borde dricka hennes lakrits-te eftersom jag är sugen på godis, speciellt lakrits. Jag kan nämna att årets medarbetarsamtal är avklarat för min del. Eller kanske att jag är helt fast i serien Vikings. 

Men inget av detta känns som om det vore intressant för er att läsa om. Så därför skulle jag hellre vilja att ni lyssnade på en sak…

Tänk på att livet har med- och motgångar. Genom hela livet kommer ni att möta ljusa och mörka stunder. Det har ingen betydelse hur bra familj ni har, hur många och fina vänner ni har, hur mycket ni äger eller hur många pengar ni har. Alla möter motgångar ibland.

När man är inne i det så är det lätt att gräva ner sig och fastna i det dåliga. Det är väldigt lätt. Om jag har problem med håret en dag då jag är på ett dåligt humör, så grottar jag ner mig i det så in i den milda grad att jag vill bara springa hem från jobbet och gömma mig under täcket. Istället för att försöka acceptera att idag är det en dålig hårdag och imorgon blir det bättre.

Det kanske var ett löjligt exempel, men det mönstret följer även i stora händelser. När min mamma dog så var jag helt förtvivlad. Jag var hemma tre dagar från jobbet och bara satt i apati i fåtöljen här hemma. Men sen började jag sakta men säkert att jobba mig därifrån. Idag, fyra år senare, så är sorgen inte lika övertagande över mig. Även om saknaden aldrig kommer att ge sig.

Det jag vill säga är att när livet är som allra jävligast och jobbigast (alla har en sådan period någon gång genom livet), så kom oxå ihåg att det kommer att vända om ni kämpar mot det. Det fungerar så. Livet är så. Fyllt av med- och motgångar.

Sköt om er alla människor.

KRAM <3

Detta citat har Arnold Schwarzenegger sagt, och jag tycker det stämmer bra. 🙂

 

3 thoughts on “Tänk på…

  1. Marleen

    Så sant ,så bra,du är inte mer än mänsklig…du är mänsklig trots att jag inte känner dig..?kan man skriva så talande så det går rätt in då är man så mänsklig,naket lägger du fram,inga fasader,personligt..tänk om alla hade det modet..?

  2. kjell Damstedt

    Vilka underbara ord att läsa, precis vad jag behöver nu. Arnolds ord säger mycket. Styrka är att komma över sina svagheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.