Tag vara på livet

Idag har jag haft en jättebra dag. Har varit på bra humör och verkligen haft ett bra ”flow” under hela dagen. Jag var dessutom på träning igen. Så himla roligt. Var på Indoor Walking och detta var absolut det roligaste IW-passet jag varit på. Det beror så klart på instruktören och musiken. 🙂

Jag träffade även en bekant som berättade att en bekant till henne hade gått bort nyligen. Drygt 40 år och plötsligt fanns han inte mer. Så otroligt ledsamt och hjärtskärande och jag beklagar verkligen sorgen för de närstående.

Det slår mig, än en gång, hur viktigt det är att ta vara på livet. Snälla ni, hitta era ljusglimtar i livet och i vardagen. Jag tror att många lever för att något ska hända och liksom bara väntar. Men vet ni, livet väntar inte på något. Livet går, varenda dag, varenda timme, varenda sekund. Det är DU och bara du som bestämmer vad ditt liv ska gå ut på och vad det ska innehålla.

Varför tror ni jag tränar? Jo, det är för att jag känner att min kropp inte mått jättebra. Jag har ont i axlar och nacke, jag känner av knäna ibland. Jag har känt mig trött och bara velat vila. Men, kroppen är inte gjord för det. Jag hörde en som sa:

Kroppen är inte gjord för att sitta i soffan eller framför en dator. Den är gjord för att arbeta.

Jag menar inte att alla ska träna, men rör på er i vardagen i alla fall. Och som sagt, ta vara på livet. För mig är det just nu jenjofokus med träningen. Men ni kanske har annat ni behöver ta vara på… Gör den där resan, ring den där människan du så länge tänkt, färga håret rosa om du alltid velat prova, flytta till den staden du vill testa bo, köp en motorcykel om det är det du vill ha…

Så tänk på det kära ni, livet är alldeles för kort för att använda det på fel sätt.

Förutom det, så vill jag oxå berätta att jag har sorg idag. För att inte tala om Sofia. I helgen somnade nämligen Tuffie in. Tuffie är Sofias nymfparakit som hon fick när hon fyllde 10 år. Tuffie har bott med mig tills vi skaffade katterna och nästan hela tiden efter det har hon bott hos min kollega Rosemarie. Lilla söta Tuffie. Hela 15 år hann hon bli.

Och nu måste jag ta och sluta här för idag. Men glöm inte det jag sagt…

KRAM <3

Tuffietuffie-1

tuffie-2

tuffie-3

 

 

 

 

 

Märkta på:,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.