Tacoköttbullar med avokado- o bönsallad

Hoppas er helg har varit bra. Det har min verkligen varit. Vi har tagit upp båten, så jag har varit hemma i helgen. Fått massor gjort och har verkligen tagit tillvara på dagarna. Igår var jag till och med på massage och fick en tjej att mjuka upp mina axlar som inte riktigt vill vara med. Så jag har verkligen haft en bra helg.

Idag har jag testat en ny maträtt. Det blev helt galet gott och Mikael åt som om han inte sett mat förut. Så det här tycker jag verkligen ni ska testa. 🙂

Tacoköttbullar med avokado- och bönsallad

Köttbullar
500 gr nötfärs
1 påse tacokrydda (jag gör egen)
1 dl vatten

Sallad 
2 st avokado
2 st tomater
1 st rödlök
1 st vitlök
2 tsk citronsaft
2 dl blandade kokta bönor
2 dl majs
salt och peppar

+ Gräddfil

Gör så här
*
Blanda färsen ordentlig med tacokrydda och vatten. Sätt in det i kylen ca 15 minuter.
* Skär avokado, tomater och rödlök i små bitar. Finhacka vitlöken.
* Blanda allt i en bunke, tillsätt citronsaft, bönor och majs. Salta och peppra.
* Forma färsen till köttbullar och stek tills de är genomstekta.
* Servera köttbullarna med sallad och gräddfil.

Ber om ursäkt för dålig bild, men Mikael stressade 😉tacokottbullar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.