Stockholm, roligheter, rånad, förlorad resväska

I helgen har jag varit i Stockholm med mina vänner Anneli och Ingela. Vi bestämde detta för några veckor sedan och har verkligen sett fram emot det. Vi åkte fredag morgon och kom hem igår kväll.

Helgen har varit fantastiskt rolig och omtumlande på många sätt. Vi har haft SÅÅ kul. Vi har gått massor med tusentals steg varje dag. På söndagseftermiddagen var vi rejält sliten i kroppen efter alla steg.

Vi har ätit massa gott, vi har shoppat och vi har framför allt skrattat. Skrattat så tårarna sprutat och svamlat så vi var rädd att vi skulle bli utslängda från restaurangen. Vi såg långa kvinnor, dyra kläder och Dragqueens. Helt underbart.

Det som dock drog ner stämningen lite grann var när vi satt på Starbucks och en utlänning kommer till vårt bord, håller fram en lapp med konstig text och bara står där. Jag och Ingela säger åt honom att gå, vilket han inte gör. Jag säger åt Ingela att ta ner väskan från bordet då jag är rädd att han ska rycka åt sig den. Ingela tar väskan i famnen men killen står kvar. Sträcker fram handen och tigger. Tillslut lämnar han oss. Han går direkt ut från Starbucks och försvinner till vår lättnad.

Lättnaden håller i sig tills Ingela upptäcker att hennes telefon och börs är borta. Under tiden som killen höll fram lappen och väskan fortfarande låg på bordet, så har han öppnat väskan och tagit hennes saker. Trots att hon hade väskan alldeles bredvid sig och den dessutom var stängd. Trots att vi båda tittade på honom.

Fy fasen så hemskt. Ingela blev av med mobil, flera kreditkort och körkort. När vi upptäckte det så var det ju bara att ringa runt och spärra allt. Telefonen kunde också spärras, men då behövde Telia ett anmälningsnummer från Polisen. Så vi ringde dit. Det tog 1 timme och 50 minuter innan vi kom fram på 11414. Helt jäkla sjukt… Men det var ju bara att vänta till vi fick prata med någon.

Sen gick vi och köpte en ny mobil, en liten Nokia. Inte smartphone, utan en med knappar. Men hon hade i alla fall spelet Snake, en ficklampa och en radio i telefonen… 😉 Vi köpte också ett kontantkort så hon kunde använda sin nya lilla telefon. 🙂 Jag fick sen agera hennes börs resten av resan, men det är klart jag ställde upp på det.

Trots detta så har vi haft kul och bara skrattat åt eländet. Vad ska man göra liksom… Vi trodde ju dock att det var slut med tråkigheterna i och med denna rånare, men icket sa nicket… När vi kom fram till Luleå så visade det sig att Ingelas resväska var borta. Alla fick sina väskor, utom hon… Snacka om otur…

Så Ingela hon for till Stockholm fullpackad, och kom hem med endast en knapptelefon och två Trisslotter… Ja, herregud. Någon där uppe måste vara rejält irriterad på henne… 😉

Men hur som helst så har vi ändå haft det bra och jag tackar för det härliga resesällskapet. Jag ser fram emot att vi gör om detta igen! 😀

KRAM <3

Lite blandade bilder från vår resa

Anneli’s ”lilla” kopp kaffe på Starbucks

Minuten innan stölden…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.