Söndag

Denna underbara söndag har jag fått sova länge. Ända till kl 10 har jag sovit och det var såååå skönt! 🙂 Efter frukost och alla morgonrutiner, så åkte Mikael till båten och jag for till Boden och hämtade hem Mathias från hans LAN. Jag lyckades övertala honom att vi skulle vara på Storheden och handla lite, så vi for raka vägen dit.

När jag skulle vara snäll och bjuda Matte på glass kom vi på att det var lunch, så istället blev det ett besök på MAX. Gott och smaskigt, även om jag bara åt ett minimål. Efter att vi även handlat lite åkte vi hem och grabben fick åter installera sig i sitt rum.

Jag tog tillvara på det vackra vädret och slog på en podcast, satte på mig headsetet och begav mig ut på en lång promenad. Träffade även lite båtbekanta så jag stod och pratade bort lite tid med dem innan jag återvände hem. När jag väl kom hem så gjorde jag något jag aldrig gör. Jag krattade lite av gården.

Om det är något jag verkligen avskyr, så är det just trädgårdsarbete. Jag vill verkligen inte hålla på med sådant. Dessutom så är jag lite allergisk mot gräs och pollen, så därför brukar jag i sten vägra att göra sådana sysslor.

Men idag så gjorde jag det. Grannarna måste ha stått med näsorna tryckta mot fönstren, häpna över det som de såg (det vet jag katterna gjorde iaf), men jag krattade! 🙂 Jag är ganska stolt. Nu kliar det i ögonen. Armen och ryggen protesterar allt vad de förmår, men det får det vara värt. Jag var ute i 3 timmar och bara det är ju underbart.

Nu ska jag slänga mig i soffan med en bra bok och dricka massor av vatten. Är törstig som en gnu. Hör i morgon!

Visar lite bilder från gårdagens middag. Vi hämtade mat från Hemmagastronomi.

Före maten: Tapas.
Inte riktigt i min smak och detta hade jag gärna avstått från.

_DSC3979

Huvudrätt: Lammfilé och vitlöksrostad färskpotatis med slungade grönsaker.
Det ser ut som en fisk på bilden, men det var lamm. 😉

_DSC3998

Efterrätt: Vit och mörk chokladmousse med havtornssås. 
Absolut inget i min smak. Smakade lite, men lämnade resten.

_DSC4007

Vin: Le Verdier (nr 2440)
Helt ok, men ingen större Wow-faktor. Kommer inte köpa igen.

_DSC3989

4 thoughts on “Söndag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.