Snabba och enkla små västerbottenspajer

Hallå där. 🙂 Lill-lördag, piglördag, onsdag, mitt i veckan… Ja, denna dag kan man kalla mycket men jag är mest nöjd med att det bara är en bra dag. 

Förra helgen så gjorde jag västerbottenspaj till förrätt. Jag gjorde en mycket enkel variant med smördeg vilket gjorde att det gick väldigt snabbt. Jag gillar när det är snabbt och gott. 🙂

Så idag tänkte jag bjuda på detta recept. Enligt originalreceptet så ska det bli 8 pajer, men jag gjorde 12 och tyckte de blev perfekt i storlek. Man kan ju oxå ta smördegsplattor och bara dela på hälften och på så sätt göra två bara. Det borde jag tänkt på själv, men nu har jag ett helt lass med små pajer i frysen. 😉

Nåja, de är väldigt goda i alla fall. Så här nedan finns receptet. Ha det bra! 🙂

Västerbottenpaj

8-12 stycken

  • 1 rulle smördeg (finns i kyldisken),
  • 1 dl mjölk
  • 3-4 dl riven västerbottensost
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  1. Rulla ut smördegen och skär ut fyrkanter. Tryck försiktigt ner smördegsbitarna i formarna. Använd aluminiumformar eller en muffinsplåt.
  2. Vispa 1 ägg och pensla smördegen.
  3. Vispa det andra ägget tillsammans med mjölken. Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra.
  4. Fördela blandningen i smördegsformarna. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. 
  5. Vid servering kan man tillsätta lite topping. Jag tog en klick crème fraîche, fiskrom och rödlök. Men man kan ju även ha rökt lax, räkor eller annat smaskens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.