Slöar och bakar

Att få ihop dagens rastschema (på jobbet) var verkligen inte det lättaste. Jag och Anneli slog våra mycket kloka hjärnor ihop och lyckades få till det, men det var då fasen inte lätt. Utöver det så jobbade vi och jag satte mig oxå i växeln en stund för att hjälpa till. Mallan sa dock efter en stund att jag stjälpte mer än hjälpte, så jag gick därifrån. PK tyckte att jag skulle bli praktikant i växeln och det kanske jag måste bli. 😉

Det sista idag som hände på jobbet, var att jag och några av mina kollegor var på ett informationsmöte. Det var verkligen ett möte som var intressant, på både det ena och det andra sättet……

När jag kom hem så fixade jag lite mat och sedan slog jag mig ner framför tv:n. Jag hade tänkt fixa med julgardinerna men ides inte. Däremot blev jag SJUKT sugen på choklad. Och då menar jag SJUKT sugen… Ingen choklad hade vi hemma. Man får ju faktiskt äta en bit 70% choklad fast man äter LCHF. I paniken som uppstod så kollade jag igenom mitt material och hittade chokladbollar. Japp, tänkte jag, det fixar jag.

Mitt i rullningen kom Robin förbi, så han fick smaka en. Han gav den helt klart godkänt, men hade önskat att de var kalla. Jag höll med och nu i skrivande stund har jag smakat en iskall chokladboll. Mycket goda! Och perfekta, för man nöjer sig med en, max två.

Nu ska jag gå och klippa luggen, men här har ni receptet på chokladbollarna ifall ni vill ha det:

100 gr smör
100 gr kokos, plus för garnering
1-2 msk Sukrin (sötningsmedel)
2-3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1 tsk vaniljpulver

Blanda ihop detta och forma till ca 20 bollar. Rulla dem sedan i kokos.
Det går också att variera mellan att rulla dem i hackad mandel eller andra hackade nötter.

 

Bilden är i svartvitt, för att det såg inte så gott ut med färg. Men det var gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.