Sesamknäcke
NU HAR JAG HELG! För jag har tagit ledigt imorgon. Det är verkligen väl behövt kan jag säga. Jag ser riktigt fram emot att få komma ut i skärgården och vila upp mig då jag känner mig ganska trött och sliten. Vi hade kunnat åka ut ikväll, men vi har ju Fia och Valter här så vi åker först i morgon när de ska vidare på nya äventyr.
Igår bakade jag ju sesamknäcke. Det är ju ett slags fröknäcke, men detta är nog ett av mina favoriter. Främst för att jag älskar sesamfrön, men oxå för att det är galet lätt att göra, inte så mycket ingredienser och smaken är fantastisk.
Receptet har jag hittat på lesscarbs.se och där kan man hitta otroligt mycket gott. Kika gärna in där.
Så här gör ni denna variant av fröknäcke:
Ingredienser till en plåt:
- 3 dl sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 60 gram riven, gärna lagrad, ost (det är drygt 1 dl)
- 1 msk fiberhusk
- 1 dl vatten
- 2 ägg
- 1/2-1 tsk salt
(Sesamknäcket kan också göras utan ost, om du inte vill ha det med.)
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser (riv osten grovt och mortla eventuella kryddor), och bred ut på en klädd plåt.
- Ställ in i ugnen 170 grader i 20 min. Skär försiktigt önskad form på kexen. Sänk sedan värmen till 140 grader och låt stå 40 min till.
- Ta ut knäcket och känn så det är torrt rakt igenom. Jag brukar låta de stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills ugnen är sval.
Lycka till alla!
Sesamknäcke
- Intensiv dag
- Junkön