Senaste dagarna

Denna helg har vi varit hemma. Vi har inte varit hemma en helg sedan början på juli. Jag har faktiskt längtat hem och längtat till att få pyssla på här hemma. Jag ÄR en hemma-människa, som trivs i hemmets lugna vrå. Så i helgen har vi varit hemma. Fredagen bestod av att vi åt gott, med lite små-plock och annat, och sedan blev det middag och ost- o kex till efterrätt. Mycket gott och mycket trevligt och mysigt.

På lördagen åkte vi till båten för att hämta saker och sedan for vi och handlade. När vi kom därifrån så satte vi igång att packa upp och sedan städade vi så svetten lackade. Precis när vi var klar ringde min pappa. Med sin barska röst berättade han att han var i Gammelstad och skulle hälsa på. Okey, tänkte jag. Han får ta mig som jag är.

Plötsligt så dyker han upp. Och inte bara han, utan även in farmor och farfar, plus mina fastrar Monica och Ann-Britt, alla boende i Lycksele. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag blev att de kom. Min farfar fyller 93 år denna månad, och chansen att han och hans fru skulle dyka upp på gården, kändes liten och där stod de plötsligt. Ja, jag är sååå glad över detta.

Tyvärr så blev korten jag tog värdelösa. Vilket gjorde mig lite besviken, men jag har bilden av dem i mitt hjärta, och det räcker långt.

På söndagen gjorde vi slag i saken och hälsade på min pappa och hans fru, Anita. Och deras små söta kattungar, Axel och Eskil. Mikael blev totalt förälskad i katterna och plötsligt hör jag MIG stå och säga: -Men kom ihåg att små kattungar växer upp och är inte lika söta sen!

Varför tog jag inte chansen, när jag hade grepp om den…?

Idag har jag varit och hälsat på en av de mest omtänksamma och varmhjärtade människor jag känner. Denna kvinna som tar hand om allt och alla hon bara har möjlighet att hjälpa. Herregud, när studenternas hem brann ner, så öppnade hon sitt och hennes mans hem (en 3:a) och tog emot två stycken som inneboende.

Så ikväll har jag varit och hälsat på henne, druckit kaffe och pratat en massa. En trevlig stund! Tack för ikväll, Cecilia. Hoppas tv:n kommit igång, för husfridens skull. Kram!

Nu ska jag strosa runt ett tag här, innan sängen kallar. Sköt om er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.