Semester, del 1

Här är jag. Tillbaka på plats och redo för sensommaren och alla dess äventyr. Jag har haft en underbar semester och har tänkt berätta om den i flera inlägg, annars kommer inte någon att orka läsa. Här är del 1:

Jag hade inte berättat för någon om våra planer inför semestern. Många frågade mig vad vi skulle göra nu, när vi inte hade någon båt. Jag sa bara att vi inte hade några planer och att vi mest troligt åker till Stockholm en sväng. Det ingen visste var att vi hade köpt en båt. Vi hade bara inte fått den än.

Jag åkte från jobbet vid 13.30-tiden och åkte direkt till Granec där Mikael var och förberedde sjösättningen av båten. När jag kom så skulle vi, tillsammans med försäljaren Anders, gå igenom papper, Mikael skulle fixa lite saker, grabbarna i verkstaden skulle fixa saker osv osv. När vi tillslut fick båten sjösatt, så kom Anders och gick igenom hela båten med oss. Han och Mikael fixade även till både en stol och annat som inte var helt perfekt.

När allt var klart så åkte vi iväg på vår premiärtur. Den gick från Södra Hamn till Norra Hamn och vi tittade (från vattnet) på Hamnkalaset som bredde sig över hela hamnområdet. Efter turen åkte vi raka vägen mot vår nya båtplats, Mikael backade in och vi var hemma. Känslan var helt underbar.

Efter en del pysslande i båten satte vi oss i bilarna och åkte hem. Fast förbi pizzerian och köpte sallad/pizza först. Då var klockan 21.30 och vi hade inte ätit ännu.

På lördagen var vi hela dagen i båten. Vi dammsög och torkade alla utrymmen, vi fyllde båten med allt som ska in i den. Det är helt otroligt så mycket som ryms i en båt egentligen, så vi bar och bar och bar. Vädret var bra och vi var lyckliga som få.

På kvällen gick vi upp på Hamnkalasest med våra båt-vänner, Tobbe o Anna-Lena, och hade en riktigt trevlig kväll, trots att regnet var och hälsade på emellanåt. Den natten sov vi för första gången i båten, men långt i från sista.

På söndagen åkte vi ut på den första ”riktiga” båtturen. Tillsammans med Tobbe o Anna-Lena åkte vi inklusive Sofia och Erik, ut till Antnäs-Börtskär. En solig och underbar dag fick vi tillbringa ute på ön där det bastades, grillades och bara slappades. Sofia är otroligt rädd för vatten, men övervann sin rädsla och lyckades följa med, utan katastrofkänslor, på en fin båttur.

Detta får räcka för denna gång. Återkommer med fler berättelser. 🙂

 

Lite bilder!

015Lizz på Granec, strax redo för sjösättning.

 113Anna-Lena sitter och njuter på deras Sally.

 131Vi grillade gott på kvällen.

 143Sofia lekte med kikaren.

 148Tobbe njuter av maten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.