Rimmad torskrygg med parmensangremotala

Men hallå! Vädret idag var ju inte direkt bättre än igår. Suck… Men bara gilla läget. Idag var jag dessutom till Regionhuset på eftermiddagen, så det var ju bara att he sig ut i ovädret. Men men, allt gick bra (trots att en buss sladdade rejält i en rondell) och jag kom i alla fall hem helskinnad.

Ikväll har jag lagat en riktigt god middag som jag tänkte tipsa om. Jag har hittat den på en av mina favoritplatser på nätet, hos Åse så klart. 🙂 Originalreceptet hittar ni här!

Jag gjorde nästan som Åse, men med lite redigeringar. Man skulle oxå kunna säga att det handlar om att jag inte läste receptet lite slavigt, men jag tycker vi säger att detta är en Jenjo-modifikation. Hur som helst var det väldigt gott. Och här nedan har ni receptet:

Rimmad torskrygg med parmensangremotala

4 portioner

Ingredienser

 • 4 torskryggar
 • 1 dl hackad, färsk persilja
 • Knappt 1 dl grovhackad mandel
 • 2 stora pressade vitlöksklyftor
 • 1 dl riven parmesan
 • salt, peppar
 • (0,75 dl smält smör)

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 150 gr.
 2. Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.
 3. Rimma torskryggen i 10% saltlag:
  Koka upp saltet med 3 dl vatten tills saltet löst sig, häll sedan i 7 dl kallt vatten och ställ gärna in i frysen tills vattnet är kallt. Lägg fisken i saltlagen i 10 minuter. Ta upp och torka av med hushållspapper.
 4. Fördela gremolatan ovanpå fisken. Här ska man oxå hälla över smält smör, men det glömde jag.
 5. Sätt in i ugnen tills torsken har en innertemperatur på 48 grader, ca 20 minuter.
 6. Servera med valfritt tillbehör (jag hade potatis) och något grönt (jag hade broccoli).

Om ni läser originalreceptet hos Åse, så ser ni att det oxå ska vara rivet citronskal i gremolatan, men det missade jag. Jag tror nog det skulle vara extra piffigt och gott, så det rekommenderar jag.

Fisken precis kommit ut från ugnen. VÄÄÄÄLDIGT gott!

4 thoughts on “Rimmad torskrygg med parmensangremotala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.