Rensar

Idag när jag kom hem så tog jag en kartong från mammas hus och satte mig. Jag började sortera foton. Eftersom jag tog hand om alla foton som jag hittade hos mamma, så har jag rätt många att gå igenom.

Först är det ju de album som jag känner igen, kort från min livstid. Men sen är det ju massa kort som mamma tagit på kompisar och annat. Dessutom har vi Bernt (mammas man) och alla hans gamla foton. Till råga på allt har jag alla kort från Bernt’s föräldrar som Bernt tog när de gick bort.

Det är väl en sak med mammas kort, men Bernts föräldrars gamla kort, och kort på Bernts ungdomskompisar och liknande… Vad ska jag med dem till!? Jag har ingen aning om vem det är på alla dessa kort. Och på hans sida har jag inte heller någon att fråga, alla är döda…

Så jag har rensat bort en massa och har bara kort kvar på de jag känner. Och det känns bra. Jag lyckades rensa bort en flyttkartong och en stor papperskasse med gamla kort. Så himla skönt! Älskar att rensa!!

När jag höll på så hittade jag även mammas gamla dagbok. Man får ju inte läsa i dem egentligen, men eftersom hon varit död 4 år kände jag att det kunde vara ok. Det var så himla kul att läsa. Dagboken utspelar sig från hon är 11 år till hon är 18. Det står mycket om en viss sak som jag tror man kan läsa i många tonårsflickor dagböcker, denna ständiga förälskelse, som under den tiden i livet varierar rätt ofta. 😉

Jag har suttit i flera timmar och sorterat och rensat och nu är min kropp helt slut. Inte jättebra arbetsställning direkt… Och trött i huvudet efter flera intensiva möten idag. Så nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen.

Ha det bra alla!

Mammas dagbok

3 thoughts on “Rensar

  1. Gullevi Göranson ( ogift Andersson)

    Hej Jenny! Vet inte om du är Inger Erikssons dotter !?
    Heter din får Tage J. Från Lycksele?
    Om det stämmer så var jag din mammas kompis från Medle Skellefteå. Om det stämmer kan jag berätta mera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.