Progressiva glasögon

När jag slutade idag så for jag till stan för att hämta mina glasögon. De progressiva glasögonen som jag beställde. Det gick jättebra att hämta dem. Tack och lov så hade jag betalat dem redan, så jag behövde bara hämta ut dem. Jag liksom låtsades att jag bara fick dem. 😉

Men jag måste säga att det är väldigt ovant att ha progressiva glasögon… Man blir lite vimsig och yr i bollen. Även om jag haft glasögon sedan jag var väldigt liten, så känns det nu som en ny värld. När jag tittar uppåt framåt, så ser jag bra. Och tittar jag nedåt för att läsa, så ser jag bra. Men när jag rör på huvudet så drar suddiga skuggor förbi. Väldigt förvirrande.

Jag beställde två par glasögon, ett par vanliga och ett par solglasögon. Det känns riktigt skönt att ha detta med solglasögon klart nu när solen har börjat titta fram så mycket. Och att ha progressiva solglasögon så att jag sitta ute i solen och läsa, det längtar jag verkligen till.

Och föresten… Till veckan börjar bokrean! Har ni koll på det…!? Älskade böcker! Det bästa som finns. Ljudböcker i all ära, men att sitta och läsa med en ”riktigt” bok i famnen, det är verkligen härligt.

Och nu mina vänner, ska jag fixa lite gott te till kvällsis.

Ha det bra!

Så här ser mina nya glasögon ut. Jag bjuder inte på bild med dem på. Inte idag iaf, för jag kom ut ur duschen för ett tag sedan, så jag ser ut som ”hej-kom-och-hjälp-mig”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.