Progressiva glas, internrevisor, företagssköterska

Hej och hallå!

Läget med er sedan sist? Bra hoppas jag. 🙂 Här är det bara bra, även om jag faktiskt har ett problem med mina glasögon. Eller egentligen tror jag inte att det är problem med själva glasögonen, det är bara det att jag har svårt att vänja mig med dem.

Jag har haft glasögon sedan jag var sju år och aldrig har jag haft sådana här problem som jag har nu… Jag har svårt att vänja mig med att det är olika styrkor på samma glasögon. Sen undrar jag om inte själva läsdelen är för högt upp, för jag ser delvis suddigt om jag ser rakt fram. Och samma om jag ska se på tv:n, jag måste hålla huvudet böjt neråt för att kunna läsa texten, annars är det suddigt. Nu är ju vår tv rätt stor, men SÅ himla stor är den inte…

Så detta har lett till att jag har mina vanliga progressiva så mycket det går. Jag har ett av mina äldre par i vardagsrummet som jag kan se tv med, ytterligare ett par äldre som jag har i sovrummet för att se på tv:n där. Plus då ett par terminalglasögon som jag har på jobbet. Och det in sin tur är ett himla rackel. För att jag ska kunna se på dator måste jag ha terminalglas, det går inte att läsa på skärmen med mina progressiva. Så när jag är på jobbet, måste jag byta glasögon hela tiden. För terminalglasögonen ser jag inte med på långt håll, så när jag ska gå ut från kontoret så måste jag byta dem.

Herregud så tjorvigt allt blev. Jag minns på den gamla goda tiden när man steg upp, tog på sig glasögonen och tog av dem när man skulle i säng. Nu är det ett jäkla fladdrande med glasögon hit och dit…

Men, nu ska jag sluta tjata om mina glasögon… Jag var på ett möte i fredags oxå. Det var planeringsdag för internrevisorerna inom Division Service. Jag har tackat ja för att vara med och göra revisioner inom vår division och det ska verkligen bli så himla roligt. Jag är rejält nördig när det gäller rutiner, dokumentering osv, så detta kommer passa mig bra. Tror jag. De övriga i gruppen känner jag alla sen tidigare, och de är härliga människor, så detta blir nog bra. 🙂

Idag var jag oxå till företagssköterskan. Det var intressant. Jag går ju aldrig till läkaren, behöver det inte heller, men en hälsoundersökning kan ju vara bra. Det visade sig att jag hade på tok för högt blodtryck. Trots att jag fick ligga och vila så var blodtrycket inte alls bra. Eftersom jag har hjärt- och kranskärlsproblem i släkten så ville hon att jag skulle gå till hälsocentralen. Jag vet inte, jag känner mig hur pigg och glad och nöjd som helst, och förstår inte var detta kommer sig ifrån. Men men, jag får väl gå då. Om hon nu säger det. Om inte annat för att överbevisa att det var en engångsföreteelse. 😉

Och så, nu ska jag inte skriva mer. Jag har så himla svårt att hålla mig från att skriva så mycket ibland. Och jag vet att ingen ids läsa allt, men äh… Jag gör det ju mest för min skull.

Ha det bra alla ni! 😀

Revisorerna planerar. På bild, Danne, Micke och Ulrika.

Det var så vackert på eftermiddagen när vi slutade. Här är Regionhuset som jag lämnade för att gå upp på stan och fixa lite ärenden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.