Podcasts

Nu har jag pratat om podcast ett flertal gånger i bloggen. Tänkte att jag skulle ta och berätta vad det är för något, ifall någon inte vet. Podcast är ett sätt att lyssna på ljudfiler via nätet. Man kan säga att det är som ett radioprogram, som man kan lyssna på när man själv vill. Det finns massor med olika personer och ämnen att lyssna på. Man kan lätt säga att det finns något för alla. Det finns både amatörer och proffs som gör podcast-program och jag lovar, det finns en mängd olika att lyssna på. Jag har hört många som säger att de inte alls är en ”radioperson” men att detta med podcast, passar dem perfekt.

Jag lyssnar via min iPhone och därmed laddar jag ner dem via iTunes. Men det går även att använda en Android-telefon. Det går också att lyssna på vissa podcast, direkt på en dator. För mer information: Googla!

Vilka podcasts lyssnar jag då på? Ja, jag har en stor favorit och det är c/o Hannah & Amanda. Det är två systrar som berättar om allt mellan himmel och gjord. Ofta så himla kul! Det är Amanda är gift med Alex Schulman.

Alex driver också en podcast som heter Alex & Sigges podcast. De är också bra och jag gillar dem massor. Det är så kul att lyssna på hur män tänker när de pratar om olika saker med varandra. Som när Alex säger att han måste ha Amandas hipsters-trosor på sig ofta, för att tvätten ligger efter, då måste jag bara småle minst sagt.

Isabel från Svenska Hollywoodfruar, har också en podcast med en av sina vänner. Den heter Isabel och Rebeccas podcast. Inte riktigt min favorit faktiskt. Jag har i och för sig bara lyssnat på ett avsnitt, men jag känner inget behov av att lyssna på fler. Dock tänker jag inte ge mig, utan fortsätta lyssna då jag faktiskt gillar Isabel.

En av den största och populäraste podcasten i Sverige är Filip & Fredriks podcast. Den gillar jag dock inte. Men det är nog för att jag inte gillar dem. Jag tycker de är jobbiga att lyssna på och alldeles för fladdriga och stressiga för att jag ska kunna ta till mig dem.

Ja, det var det jag lyssnar på (och inte lyssnar på) och jag hoppas ni också börjar med detta. Ett fantastiskt sätt att fördriva tiden på promenader, under städning, eller i bilen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.